Astronauts Exhibition: Despre Emoție și Creativitate

Elevii clasei a IV-a B au susținut Astronauts Exhibition. La prezentarea proiectului final, elevii au fost împărțiți în cinci echipe. Fiecare dintre acestea și-a susținut prezentarea în cadrul unității How we express ourselves. Mentorii pe care elevii i-au avut au fost: miss Andreea Nicolae, miss Alesia Rădulescu, mister Dan Crudu și mister Lucian Simon

Micii astronauți și-au demonstrat abilitățile obținute în cei cinci ani de PYP prin pregătirea și prezentarea acestei expoziții finale într-un mod profesionist și, în același timp, plin de emoție.

Astronauts Exhibition – How we express ourselves

Experiențele programului primar – Primary Programme IB – au fost susținute de elevii clasei a IV-a B în proiectul final. Prin Astronauts Exhibition, ei s-au documentat și au explorat subiecte din cadrul Unității How we express ourselves. Cele cinci echipe și-au prezentat proiectul reprezentativ acestei unități.

Proiectele au avut diverse teme, printre care teatrul, limbile străine, muzica, cinematografia, cultura și tradițiile țărilor. În cadrul expoziției, elevii ne-au arătat cum își pot exprima cunoștințele, hobby-urile și interesele în diverse feluri, cu ajutorul temelor alese. Așadar, de la a vorbi despre ceea ce simțim, piese de teatru, până la quizzuri interactive și muzică, care ne ajută în viața de zi cu zi, Astronauts Exhibition a fost plin de emoție, creativitate și artă, exprimată în moduri unice, de fiecare echipă în parte. Elevii și-au depășit emoțiile și, la final, s-au putut bucura de rezultatul obținut. Aplauzele primite după fiecare reprezentație au fost confirmarea că cercetarea și munca pentru proiectul final au fost un succes îmbrățișat cu zâmbete și lacrimi de fericire.  

Cum a decurs pregătirea pentru Astronauts Exhibition

Pregătirea pentru proiectul final a început cu alegerea temei de cercetare și alegerea echipelor. După ce sarcinile au fost împărțite și fiecare a știut ce trebuie să facă, Astronauts Exhibition a început să prindă culoare.

Fiecare echipă a avut câte un mentor care să îi ajute și care să îi ghideze în realizarea proiectului final. Desigur, rolul emoțional al mentorului nu a fost unul trecut cu vederea. Sfaturile, încurajarea și susținerea au fost factori importanți care au ajutat la stăpânirea emoțiilor și la succesul final.

„Mentorul nostru ne-a dat sfaturi, ne-a încurajat și ne-a ghidat.”

„Ne-a ajutat să ne organizăm.”

„Ne-a susținut, ne-a fost prietenă.”

Toată pregătirea proiectului final a reprezentat una dintre lucrurile care a fost pe placul copiilor. De la cercetare și până la realizare, elevii s-au bucurat de fiecare pas care îi aducea tot mai mult la ziua expoziției. Interacțiunea cu părinții și aplauzele acestora au făcut ca „frica de la început să fie o senzație plăcută la final”.

Cum au fost cei cinci ani de PYP?

Astronauții noștri ne-au mărturisit cei cinci ani de PYP că au reprezentat multă muncă frumoasă, relaxantă, în care educația a fost prezentă prin joacă și prin activități interactive.

„O aventură plină de peripeții!”

„Ora de PYP era liberă, relaxantă și interactivă.”

Proiectul final și toți cei cinci ani de PYP îi ajută pe elevi să își consolideze elementele specifice unui program IB. „Elevul PYP este un elev informat, reflectiv, empatic, curios, principial și echilibrat. Este un elev înclinat către comunitate și pregătit pentru orice provocare.”, concluzionează Andreea Nicolae, coordonator IB.

Despre a lucra împreună și a-și face noi prieteni, ne-au vorbit și elevii clasei a IV-a A, prin intermediul Travellers Exhibition. Micii astronauți au descoperit noi lucruri interesante despre ceea ce îi pasionează, despre muzică, țările preferate ori teatru și cinematografie. De altfel, au învățat că ne exprimăm diferit și este nevoie de răbdare să ne ascultăm pentru a ne înțelege. Chiar dacă, uneori, comunicarea poate părea dificilă, aceasta se dovedește a fi una care ne aduce prieteni noi la finalul experienței.

„Am învățat să lucrăm în echipă, să ne integrăm în grupuri, să comunicăm cu alți oameni.”

„Am învățat că totul este într-o continuă schimbare.”

Astfel, după Primary Programme IB, elevii noștri se pot integra în grupuri noi, pot comunica cu ușurință. Sunt curajoși, empatici și creativi, știu să arate, în diverse moduri, ceea ce la place, ce îi pasionează, ce îi interesează.

Felicitări, dragi astronauți! Felicitări pentru Astronauts Exhibition și pentru toți anii de PYP!

Mulțumim mentorilor, profesorilor și părinților care au participat la expoziția clasei a IV-a B!

Scroll to Top