Little London International Academy este o instituție de învățământ care oferă elevilor cu vârste cuprinse între 3 și 18 ani un continuum educațional validat de cele mai bune practici pedagogice românești și internaționale.

Povestea Little London a început în 2002 cu deschiderea și autorizarea unei grădinițe care a funcționat în zona Piața Victoriei din București, aplicând principiile și metodele învățământului britanic. Pasiunea și implicarea celor câțiva profesori și părinți în acest proiect nu au trecut neobservate și, de la an la an, comunitatea a crescut, a devenit tot mai puternică și și-a definit obiectivele cu mai mult curaj și inspirație.

În 2007, a fost deschis un al doilea sediu în zona Pipera Tunari și, odată cu acest lucru, proiectul Little London crește și ajunge un nume reprezentativ în rândul instituțiilor de învățământ privat.

În 2012, a fost amenajat un nou sediu în Str. Erou Iancu Nicolae nr. 65, actualul imobil al școlii, cu spații mari, generoase, noi facilități și dotări, fiind autorizată prin Ordinul MEN nr. 5059/17.09.2013.

Pe lângă programa românească, LLI Academy implementează standardele Organizației Bacalaureatului Internațional pentru învățământul preșcolar și primar.

Numărul de copii a crescut și, odată cu el, echipa de profesori a școlii, încuranjându-ne să facem pasul către ciclul gimnazial, autorizat prin Ordinul MEN nr. 5059/17.09.2013.

Obiectivul acreditării într-un sistem de învățământ internațional și asigurarea unui continuum educațional au dus la continuarea eforturilor privind lărgirea și modernizarea spațiilor destinate învățării și la obținerea autorizării nivelului liceal prin Ordinul MEN nr. 4575/10.09.2014.

Misiunea

Misiunea LLI Academy este de a pregăti şi educa oameni responsabili care să se manifeste creativ, independent şi tolerant într-o societate modernă. Astfel, prin programul educaţional desfăşurat în şcoala primară, în gimnaziu şi la liceu, accentul este pus pe nevoile individuale şi capacitatea de dezvoltare într-un mediu educaţional, astfel încât toţi membri comunităţii LLI Academy să se poată adapta oricărei societăţi într-un sistem global.

LLI Academy oferă un mediu educaţional propice unei învăţări şi dezvoltări echilibrate, armonizând calificarea academică a cadrelor didactice cu o politică de curriculum şi de evaluare riguros elaborate şi implementate.

Viziunea

LLI Academy îşi propune să devină o comunitate solidă, organizată în jurul principiilor de comunicare, deschisă, bazată pe respect reciproc între elevi, profesori şi părinţi; o comunitate în care esenţa unei dezvoltări personale echilibrate are la bază cunoaşterea interculturală.

Practic, urmând acest concept educațional, orice copil care parcurge programul școlii noastre, poate merge să studieze fie în România (sistem de stat sau alte sisteme private) fie în sistem internațional.

 

Din 2016, odată cu lansarea liceului privat, imaginea școlii se actualizează și devine Little London International Academy. De asemenea și propunerea educațională se dezvoltă: Education through science and arts.