Ziua Copilului: despre ateliere, activități și generozitate

Ziua Copilului a fost sărbătorită la Little London ieri, când elevii noștri s-au bucurat de activitățile și atelierele dedicate zilei lor. Evenimentul a fost despre distracție, bucurie și generozitate, banii strânși urmând să fie donați.

Evenimentul pentru ziua de 1 Iunie a fost sărbătorit ieri la Little London. Prin acesta, școala noastră a marcat și ultima campanie de donare din acest an, a cărei cauze ține de ajutorul pe care Asociația Blondie îl oferă copiilor grav bolnavi.

Cu ocazia Zilei Copilului, elevilor le-au fost pregătite diverse ateliere și activități prin care să evidențieze 1 Iunie cu zâmbete, râsete și multă joacă. De la standuri cu produse pregătite de ei, până la jocuri și muzică, toată curtea școlii a construit cadrul perfect pentru a crea noi amintiri unii alături de ceilalți.

Ziua Copilului la Little London: despre ateliere și activități

Copiii au pregătit de acasă fursecuri, brioșe, biscuiți și limonadă cu diferite arome pe care le-au aranjat la standuri. Fiecare a încercat să își vândă produsele în moduri creative. De la slogane și nume atractive, până la a promite cel mai bun produs, cel mai bun stand.

Atelierele artistice i-au atras prin culori și forme. Și-au putut cumpăra brățări unice, special create pentru ei și slime în felurite culori. Creativitatea voluntarilor de la stand s-a reflectat în picturile pe piele și în tatuajele cu apă sau cu henna.

Un alt stand, Guess the teacher, le-a pus copiilor atenția la încercare. Ei au trebuit să își recunoască profesorii în pozele cu aceștia de când erau mici. Unele poze au fost mai greu de ghicit, altele mai ușor. Toate au adus zâmbete la final, cei mici bucurându-se că le-a fost împărtășită o mică parte din copilăria profesorilor lor.

La Splash the teacher or the student a fost nevoie de o găleată cu apă, 2 pahare și câteva întrebări de cultură generală. Toate acestea au asigurat distracția participanților la această activitate. Râsetele elevilor și ale profesorilor au colorat standul în nuanțele copilăriei.

Borcanele pregătite cu mici surprize i-au invitat pe cei mici la ghicit cantitatea de obiecte care le umple de mister. În fiecare dintre acestea s-a aflat un răvaș cu un mesaj menit să le aducă zâmbete, un strop de încredere și motivație.

Muzica a fost asigurată de cei mai cântăcioși dintre noi, care au demonstrat curaj și talent prin participarea la sesiunea de Karaoke.

Elevii doritori au trebuit să parcurgă traseele pregătite de profesorii de sport în cadrul Activităților sportive. Unii au lucrat în echipă, parcurgând traseul legați la ochi și ajutați de un coleg să ajungă la linia de finish. Alții s-au întrecut cu colegii lor în a ajunge primii la final și în a dărâma, cu ajutorul unor săculeți, conservele aranjate pe o masă.

Cadrul descris a fost completat de Jocurile copilăriei, care au întărit ideea că, indiferent de vârstă, nu trebuie să uităm de copilul din noi, care se bucură de șotron, săritul cu coarda sau elasticul.

Despre generozitate

Copiii s-au implicat activ în eveniment ca participanți și ca voluntari. Încă de la prezentarea în clase, ei ne-au arătat entuziasmul și nerăbdarea pentru ziua evenimentului. Activitățile care le-au fost pregătite le-au stârnit curiozitatea și, totodată, i-au emoționat. Pe lângă distracția de Ziua Copilului, elevii ne-au arătat, încă o dată, că înțeleg ce înseamnă voluntariatul și generozitatea. Bucuria creată în urma evenimentului s-a materializat în bani, care vor fi donați către Asociația Blondie. Aceasta a organizat și susținut 200 de zboruri medicale pentru copii, pacienți care nu și-au putut permite costul zborului ca să ajungă la spitalele din afara țării cu zboruri de linie.

A fost o zi plină de zâmbete, râsete, bucurie și multă distracție. Ne-am jucat împreună de Ziua Copilului, de la mic la mare, celebrând copilăria prin joacă și voie bună. Am presărat și generozitate peste, donând banii strânși către o asociație care ajută, mai departe, alți copii care au nevoie.

Vă mulțumim tuturor celor implicați! Mulțumim organizatorilor pentru ideea și punerea în scenă a evenimentului! Mulțumim elevilor voluntari care au ajutat la organizarea standurilor! Mulțumim elevilor care au donat bănuți în urma participării la ateliere și activități! Mulțumim profesorilor care au fost atenți ca evenimentul să se desfășoare frumos! Le mulțumim părinților pentru suportul și încrederea pe care ni le oferă în evenimentele pe care le desfășurăm în școală!

„Toți oamenii mari au fost mai întâi copii. (Numai că puțini dintre ei își mai amintesc.)” – Antoine de Saint-Exupéry

Scroll to Top