Puterea exemplului în comunitate prin donarea de sânge

Ce putem face prin puterea exemplului? Construim o comunitate empatică, dornică să își ofere timpul și ajutorul acolo unde este nevoie. Comunitatea Little London International Academy pune bazele unui viitor adult responsabil cu lumea din care face parte. Elevii noștri se bucură de activități și evenimente menite să le ofere educație pentru viitor. Colecta mobilă de sânge „Picătura ta este oceanul cuiva!” este un eveniment educațional, în primul rând.

Donarea de sânge – puterea exemplului în comunitate

Când am început acest demers, totul a plecat din dorința de a informa și de a educa. Prin colectele mobile de sânge pe care le susținem la noi în școală continuăm să fim un exemplu pentru elevii noștri. Vrem să îi educăm despre ce înseamnă voluntariatul și cât de mult bine poți face. De cele mai multe ori, binele se face prin gesturi mici. Iar donarea de sânge este un exemplu atât de puternic.

„Este important mai ales că se desfășoară în cadrul unei instituții de învățământ. La această vârstă a școlarului încă „necopt”, puterea exemplului este o unealtă educativă importantă. Ca viitori adulți, donatori de sânge, este important să le fim elevilor un sprijin și să le oferim alternative / linii cu privire la importanța implicării în viața socială și prin astfel de acțiuni.”Dan Crudu (profesor)

„Toată lumea trebuie să fie perfect informată de importanța donării, în mod special copiii. Când vor fi adulți, donarea ar trebui să facă parte din modul lor de viață.”părinte

„Doar prin puterea exemplului putem educa și alți membri ai comunității să participe la astfel de programe.”Cătălina Cireașe (părinte)

„Ne oferiți ocazia de a ne opri din ritmul din ce în ce mai alert al vieții cotidiene și să ne gândim și la cei care au nevoie de ajutor.”părinte

„Prin puterea exemplului îi putem convinge pe elevi, viitorii adulți, că schimbarea stă în noi și că implicarea aduce beneficii pe toate planurile.” Sofia Crudu (profesor)

Alina Predescu: „Mergeți să donați sânge! Puteți salva vieți!”

Alina Predescu este bloodfluencer și membru activ în donarea de sânge. Încă de la prima colectă mobilă, ea ne-a fost alături, cu entuziasm și bucurie.

„Am răspuns inițiativei voastre încă de la prima ediție. Am conștientizat că educația, prin exemplul direct, este cea cu cele mai mari șanse de învățare. Am apreciat demersul școlii și, de aceea, am participat la toate colectele mobile organizate aici.

La fiecare colectă mobilă de sânge atmosfera a fost una prietenoasă. Toți cei implicați în organizare au demonstrat profesionalismul, fiind deschiși și atenți la cele mai mici detalii.

Mă implic de mulți ani în diferite acțiuni de voluntariat. De fiecare dată cu entuziasm și bucurie. Donarea de sânge face parte din viața mea. Reprezintă un prilej de a trăi sentimentul de apartenență la o comunitate de oameni minunați.

Prin acest tip de acțiune voluntară de a dona sânge mă conectez cu oameni pe care nu-i cunosc. E minunat! Dăruiesc cu recunoștință Universului puțin din ceea ce consider că am primit.

Este foarte important ca în școală să se predea nu doar cunoștințe, ci și experiențe.

Mergeți să donați sânge! Nu e complicat, puteți salva vieți. Sentimentul de după donare e greu de comparat cu ceva. E unic. Încercați-l!”

Picătura ta este oceanul cuiva! Donează viață!

Picătura ta este oceanul cuiva
Scroll to Top