Sofia Crudu

Învățător
Primar

“Voi de ce-ați venit la teatru, să puneți o cărămidă sau să plecați acasă cu cele deja existente?!”

 Sunt primele cuvinte auzite de la profesoara de actorie și ele mi-au marcat traiectoria profesională și devenirea mea. Am venit la LLI Academy ca să pun o cărămidă, si pentru asta încerc în fiecare zi să-mi merit (măcar puțin), prenumele de “înțeleapta”.

 Am absolvit Liceul Pedagogic Stefan cel Mare-profil învățători în anul 1994 și sunt licențiată în arte-profil actorie în cadrul Universității de Vest Timișoara. Pe lângă acestea am urmat  și cursuri de formare didactică, de mentor, trainer, iar “a învăța” face parte din rutina mea zilnică.

 Toată viața mi-am petrecut-o alături de oameni, echipe de oameni, în fața sau în spatele catedrei, pe scenă sau in culise,  predând, jucând și învățând odată cu toți cei alături de care am fost, indiferent că e vorba de copii, adolescenți sau adulți.

Am fost învățător și am ajutat la formarea a trei generații de copii; am urmat facultatea de teatru si sunt membră fondatoare a unei trupe de teatru  pentru copii, trupa alături de care am avut sute de spectacole în ultimii șase ani.

 În acest moment sunt studentă în anul al treilea de formare in psihodramă și am început și un master în cadrul Facultății de Filosofie a Universității București.

 Știu deja că interacțiunea cu copiii e win-win și tot ceea ce voi lua voi da mai departe, având în spate și multe activități de voluntariat ca inițiator sau  partener (menționez colaborarea de 2 ani cu SOS SATELE COPIILOR prin programul “Teatru-n sat”, voluntar la “Copacul cu fapte bune”, numeroase acțiuni civice pe partea de educație sau acțiuni sociale).

În decembrie 2021, alături de colegii mei, am inițiat primul program de donare de sânge care a avut loc într-o școală din Romania, iar în martie 2022 a avut loc a doua colectă de sânge.

Scroll to Top