Experimente și conectare cu natura, în Săptămâna Verde

Săptămâna Verde a fost prilej de conectare cu natura în LLI Academy, dar și de descoperire prin intermediul experimentelor alături de Miss Anca Matei și miss Daniela Constantin.

Elevii claselor a V-a, ghidați de cei de la Urban Cultor, au descoperit ce înseamnă îngrășământul natural, cum putem crea compostul și ce impact are asupra mediului fiecare ambalaj, fie el de plastic sau hârtie, pe care noi îl folosim.

Călătoria verde a continuat în pădurea Băneasa, unde toți elevii ciclului gimnazial s-au bucurat de timp frumos împreună, au explorat pădurea și au întins păturile pentru picnic.

Tot în Săptămâna Verde, alături de botaniști și ornitologi, copiii au făcut cunoștință cu secretele Deltei Văcărești, au observat păsările sub îndrumarea specialiștilor și le-au creat pe ale lor într-un atelier Art&Craft care le-a permis să dea frâu liber imaginației.

Astfel, activitățile din ultima săptămână de școală au reprezentat, dincolo de ieșiri și amuzament, un bun prilej de conștientizare, reconectare cu natura și un pas înainte către a fi mai conștienți de impactul nostru, al tuturor, asupra mediului.

Miss Iuliana Costea a descris cel mai bine spiritul acestei săptămâni în LLI Academy:

Săptămâna Verde este un proiect derulat pe parcursul anului școlar, pe parcursul întregului proces de educație. Grija față de mediul înconjurător, educația utilizării responsabile a resurselor naturale, respectul față de arborele din curte, de pe stradă, din parc, sunt câteva dintre principiile valoroase ce definesc o relație sănătoasă cu mediul. Gândim verde, trăim verde, iar în Săptămâna Verde accentuăm aceste valori!

Scroll to Top