Daniela Constantin

Profesor biologie
Gimnaziu, Liceu

Licențiată în biologie generală în cadrul Universității din București, am urmat cursurile masteratului de Biologie Medicală și Neurobiologie din cadrul aceleiași Universități, dar și cursurile modulului psiho-pedagogic, nivelul I (ciclu gimnazial), și nivșeul II (ciclu liceal).

Am ales această profesie pentru că am fost fascinată de ea încă de pe vremea când eram elevă și consider că îţi dă ocazia perfectă să-ţi foloseşti imaginaţia şi să-i stimulezi din plin pe ceilalţi. Dar,  mai presus de orice, am ales această profesie pentru că iubesc să lucrez cu copiii.

Această profesie a venit si cu încununarea reușitei calificării la Olimpiada Națională de Biologie, o competiție de excelență care contribuie la formarea competenţelor de investigare şi cercetare, dezvoltă motivația pentru informarea și documentarea științifică și cultivă respectul față de orice  formă de viață, respectiv mediul înconjurător.

A preda înseamnă a-ţi lua angajamentul că vei călăuzi pe o perioadă mare de timp viaţa copiilor, văzându-i  cum cresc şi progresează, devenind mai capabili, mai talentaţi, mai eficienţi și mai adaptați în această lume.

Un avantaj incontestabil pentru cariera mea îl constituie faptul că am avut și am aproape oameni care m-au ajutat și mă ajută să evoluez, să îmi doresc mai mult și să nu renunț atunci când apar obstacole.

M-am alăturat cu entuziasm comunității Little London International Academy unde îmi propun să contribui, alături de elevii școlii noastre, la construirea și creșterea performanței, achiziția și consolidarea valorilor, dar și dezvoltarea culturală a elevilor prin proiecte interdisciplinare.

Scroll to Top