Beka Baciu a câștigat mențiunea la concursul #Scriu de Bine

Beka Baciu este elevă în clasa a XI-a A la Little London International Academy. Recent, ea a câștigat una dintre mențiunile concursului #Scriu de Bine. Acesta este organizat în cadrul proiectului Lupă pe impact. Un plus de încredere în ONG-uri. Tinerii sunt încurajați să își susțină creativitatea, scriind despre schimbările produse de organizațiile neguvernamentale din comunitatea lor.

Inspirată de compania unde lucra mama ei, UiPath Foundation, Beka a vorbit despre schimbările semnificative pe care organizația le face. Le oferă copiilor servicii medicale, haine și papetărie. De asemenea, le deschide calea spre o educație de înaltă calitate.

Taberele de voluntariat la care a participat, prin organizație, stau la baza omului frumos care este Beka astăzi. A trecut de barierele „Bine, dar n-ai ce să faci!”. Acum știe că poate și o face, implicându-se cu totul!

În urmă cu 6 ani…

Povestea dintre Beka și scris a început în urmă cu 6 ani, după cum menționează și miss Adriana: „În prima ședință cu părinții elevilor clasei a V-a, un părinte mi-a transmis că unei fetițe îi este teamă de ora de română. Am luat remarca aceea și am integrat-o, încercând în fiecare zi să înțeleg ce din ceea ce fac sau din cum sunt în sala de clasă i-ar putea crea acelui copil sentimentul de teamă.

Am înțeles în timp că, așa cum mi-a mărturisit chiar ea într-un moment de conexiune într-o activitate în afara școlii, sentimentul de teamă nu era legat de mine, ci de limba română. Ne-a luat ceva timp ca împreună să ne împrietenim cu exprimarea într-o limbă care, deși nativă, nu se suprapunea cu identitatea ei. Limba engleză îi era parte a identității și tot ceea ce avea profund ca structură exprima și încă o face atât de simplu și natural în engleză. Iar în română, parcă rămânea nespus ceva din mesajul pe care voia să îl transmită.

Acum, după 6 ani, Beka Baciu, o minune de om, ia mențiune la un concurs care potențează bucuria trăirilor pe care ea le are, iar mesajul ei sună atât de puternic în limba română! Felicitări, Bek! Sunt atât de mândră că ne cunoaștem! Mulțumesc că ai avut încrederea și că ai acceptat provocarea!”

Participarea la concursul #Scriu de Bine i-a oferit încrederea de care avea nevoie

„Simplul fapt că am ales să particip la concursul #Scriu de Bine a însemnat mult pentru mine. Concursul mi-a oferit încrederea care îmi lipsea. A fost cu adevărat o oportunitate să împărtășesc experiența mea cu cei dispuși să asculte. Sunt recunoscătoare pentru miss Adriana, profesoara mea de limba română, care m-a susținut încă de la prima întâlnire. M-a ajutat să găsesc încredere în mine și în abilitățile mele de scriere.”

Mulțumim, Beka! Ne-ai demonstrat că Fiecare reușită devine o poveste de inspirație pentru alții!

Scroll to Top