117 Șanse la Viață | Ediția #7 Picătura ta este oceanul cuiva

117 Șanse la Viață la Ediția #7 Picătura ta este oceanul cuiva. Evenimentul nostru a fost despre emoție, implicare și organizare. A fost despre puterea unei comunități unită de dorința de a face bine. Știm cât de important este ajutorul pe care noi alegem să-l dăruim celor din jurul nostru. Iar bucuria unei donări de sânge este greu de comparat cu oricare alta.

Colectă mobilă de sânge117 Șanse la Viață

39 de donări! 117 Șanse la Viață! Acestea sunt rezultatele unui eveniment în care comunitatea Little London s-a unit. Dorința comună fiind aceea de a face bine.

Moș Crăciun și-a chemat spiridușii și, împreună, au oferit cel mai frumos cadou: șansa la viață! De la echipa Little London, părinții elevilor noștri, prietenii celor aflați în nevoie și până la oamenii care au dorit să se implice, toți au venit cu același gând: „vreau să fac un bine cuiva care are nevoie!”.

I-am întrebat cum se simt după donare, iar răspunsul majoritar a fost: „Sunt bine!”. Zâmbetele din timpul donării au fost confirmarea bucuriei de a putea dona și de a face bine. Și da, „suntem bine” și vrem să dăm din acest bine și mai departe.

Ne-am bucurat să avem alături de noi oameni care au mai donat. Și oameni care s-au alăturat nouă încă de la prima inițiativă. De asemenea, suntem fericiți că am reușit să aducem în comunitatea noastră și persoane aflate la prima donare, care și-au lăsat deoparte fricile și au trăit emoția unei donări de sânge.

Suntem prima școală privată din România care a organizat o colectă mobilă de sânge. Scopurile principale ale acestui eveniment rămân conștientizarea și educarea în ceea ce privește donarea de sânge.

Liceenii & acțiunea de conștientizare a importanței donării de sânge

La Little London International Academy îi învățăm pe elevii noștri importanța voluntariatului. De asemenea, îi invităm să participe la activități și experiențe autentice.

În această a 7-a ediție elevii de liceu au putut să fie și ei cei care vorbesc despre evenimentul nostru. Și, împreună cu elevii de gimnaziu, au primit informații despre ce înseamnă voluntariatul de la oameni care sunt implicați direct în astfel de activități.

Liceenii noștri au fost promotori într-o acțiune de conștientizare a importanței donării de sânge. Au vorbit cu oameni despre evenimentul nostru. Și despre ajutorul pe care aceștia îl pot oferi în urma donării de sânge. Dacă începutul a fost greu, între timp s-au motivat și organizat, iar activitatea a fost una eficientă. Mai ales că am avut și donatori veniți în urma acestei activități. Iar elevilor le-a plăcut această experiența. Au spus că sunt nerăbdători să împlinească 18 ani, pentru a putea dona sânge.

Despre importanța voluntariatului și a donării de sânge

Cum donarea de sânge este o activitate de voluntariat, noi ne dorim ca informarea despre importanța lor să vină și din exterior. Așadar, elevii de gimnaziu și liceu au discutat deschis despre ce înseamnă și ce implică acțiunea de voluntariat, cu invitații noștri. Liana Alexandru, MAGITOT, Andi Cârlan și Valeriu Nicolae le-au expus elevilor experiențele și acțiunile în care ei se implică.

Prezenți activ în diverse activități de voluntariat, cei 4 invitați le-au spus, pe scurt, cine sunt ei și cu ce se ocupă. Iar accentul principal a fost pus pe exemple concrete cu acțiuni prin care poți să-ți oferi ajutorul unor cauze care au nevoie de sprijin. Elevii au fost curioși să afle cum pot să fie și ei parte din acțiunile de voluntariat prezentate și ce presupune implicarea lor în acestea.

Am învățat că voluntariatul are multe forme și cauzele pentru care noi alegem să fim voluntari, de cele mai multe ori, ne aleg ele pe noi. Și da, orice bine pe care alegi să-l faci, se întoarce către tine. Voluntariatul vine, așadar, cu un impact benefic pentru toate părțile implicate.

Picătura noastră este oceanul cuiva! Am donat viață!

Ne bucurăm că în Ediția #7 Picătura ta este oceanul cuiva am reușit să oferim 117 șanse la viață. Și că, încă o dată, le-am oferit un exemplu concret elevilor noștri despre cât de importante sunt donarea și, implicit, voluntariatul.

Le mulțumim și celor care ne-au fost sprijin în cadrul acestui eveniment. Începând cu echipa de la Centrul de Transfuzie Sanguină al MApN, care ne-a oferit zâmbete și care s-a asigurat că „suntem bine”.

Îi mulțumim lui Moș Crăciun, care și în această ediție a fost prezent să încurajeze donatorii în timpul transfuziilor de sânge! Și îi mulțumim și pentru cadourile oferite acestora, prin spiridușii: Kaufland România, Cappuccino Story (Cătălin Jianu), Editura Publica și Liana Alexandru!

Picătura ta este oceanul cuiva! Donează viață!

Scroll to Top