Ziua Educației, o sărbătoare adevărată în LLI Academy

Ziua de 5 octombrie este, în fiecare an, o bună ocazie de a le transmite elevilor noștri că Educația este mai mult decât o activitate necesară. Ea reprezintă pentru profesorii noștri drumul cel mai drept și mai sigur către visurile împlinite ale copiilor, iar ei trebuie să știe acest lucru

De aceea, Ziua Educației nu este doar un moment pe care îl marcăm formal, ci reprezintă o adevărată sărbătoare pentru profesorii și elevii LLI Academy. De fiecare dată, încercăm să dezvăluim fațete diferite ale acestui concept, astfel încât copiii să îi înțeleagă complexitatea și importanța, evident, potrivit fiecărei vârste.

Anul acesta, iată o parte dintre activitățile dedicate Zilei Educației în LLI Academy:

Copiii din Preschool au învățat astăzi că visele lor și profesiile pe care și le doresc în viitor sunt legate în mod direct de educație și cum aceasta poate influența drumul pe care noi îl vom lua în viață. Iar pentru că învățarea se poate face prin multe modalități, cărțile fiind una dintre ele, am realizat împreună o carte despre viața la școală și forma pe care o ia educația zi de zi din experiența noastră.

Elevii claselor a V-a si a VI-a au avut o experiență interesantă: au vizitat sediul Monitorului Oficial al României, locul unde se tipăresc toate legile țării.

La clasa a VII-a, Ziua Educației a fost abordată printr-o dezbatere plină de viață și profunzime, realizată de prof. Iuliana Costea. Discuția a fost declinată în mai multe teme majore, astfel încât elevii au primit o viziune de ansamblu:

  • ințelegerea profunzimii conceptului;
  • puterea reflectată în efectele educației;
  • combaterea efectelor lipsei educației;
  • violența, vulgaritatea, dependența etc. sunt învinse prin educație;
  • valorile lumii educate;

Și, dacă ne gândim la profesorii noștri, cele mai elocvente gânduri au fost exprimate, astăzi, de Roxana Ștefania Drăgan, profesoară de biologie în LLI Academy:

”Dacă mi-ar fi zis cineva, în urmă cu 2-3 luni, că din septembrie o să fiu la catedră, aș fi zis că sigur nu se va întâmpla așa ceva.

.A fi profesor era un vis, o dorință de când eram mică, însă nu credeam că voi face vreodată pasul acesta. Dar uite cum Universul are alte planuri pentru mine și a fost de ajuns o discuție cu persoana potrivită, astfel încât să prind curaj și să zic „DA, acum sunt pregătită și vreau să fac asta”

👩‍🏫.Au trecut aproape 5 săptămâni de când a început școala, 5 săptămâni în care am creat legături cu elevii mei și le-am insuflat și lor pasiunea pentru biologie🧬.Mă bucur enorm când îi văd atât de activi la ore, interesați de materie, dornici să afle cât mai multe, pun întrebări, sunt curioși, răspund și abia așteaptă să facem proiecte. De data aceasta, eu am fost cea surprinsă de ei și de creativitatea lor și nu pot să nu-i laud, să arăt că se poate să învăța cu plăcere

✨️.La mulți ani de Ziua Mondială a Educației!”

Scroll to Top