Yasmine Petroșanu, absolventă: În LLI Academy am simțit că orice zi este un câștig

Pentru Yasmine Petroșanu, experiența LLI Academy a fost una complexă: este școala unde a descoperit subtilitățile limbii române, dar și în care și-a explorat înclinațiile și a găsit curajul de a-și urma visurile. Mai multe despre această călătorie către adolescență și cunoaștere ne spune chiar ea:

Sunt foarte recunoscătoare pentru experiența Little London. 

În clasa a patra, am venit in România împreună cu sora mea și niciuna dintre noi nu știa limba română. 

Cu toate acestea, au existat atât de multă înțelegere, ajutor și sprijin din partea cadrului didactic și al colegilor, încât am început sa am speranța că mă voi integra și voi ajunge și eu la nivelul colegilor mei nativi. Materiile erau grele, însă bine structurate, în așa fel încât nu îți era greu sa ții pasul. Informațiile erau clare și logice, chiar și pentru o persoană care nu prea știa limba română. 

Deși stăteam de dimineață până după-amiază la școală, nu mă simțeam obosită sau epuizată la finalul zilei, probabil că simțeam că tot ce mi se preda era cu scop și avea să mă ajute. O multitudine de activități extracurriculare de-a lungul anilor unde am putut să  experimentez hobby-uri noi împreună cu colegii mei au făcut experiența Little London și mai distractivă.

Cel mai mult m-a pregătit să stăpânesc limba română suficient de bine în așa fel încât în urma Evaluării Naționale să pot să intru la liceul dorit. 

Venind din sistemul de stat, am sesizat mai multe diferențe, mai ales în zona motivației profesorilor. În LLI Academy am simțit că orice zi este un câștig și că niciodată nu îmi pierd timpul. 

În LLIA mi-am depășit mai multe bariere personale. Am fost o fire foarte timidă, cu toate că mereu mi-a plăcut să joc în spectacole la școală, dar nu m-am gândit niciodată că o să am curajul sa merg mai departe pe drumul acesta. Am intrat într-o trupă independentă de teatru, Acting up, în clasa, a zecea, unde mi-am căpătat încrederea să pot merge mai departe cu visul meu de a deveni actriță.

Scroll to Top