Sasha Vovcenco, elevul care îmbină talentul artistic cu performanța în tehnologia digitală

Sasha Vovcenco, elev LLI Academy, s-a remarcat, în ultimii ani, prin rezultatele obținute la competiții importante din domeniul tehnologiei digitale. El demonstrează, însă, că performanțele din științele exacte sunt perfect compatibile cu talentul artistic: Sasha tocmai a câștigat o diplomă de excelență, la un concurs cu profil muzical, organizat sub egida Ministerului Educației Naționale.

Una dintre cele mai importante misiuni pe care școala noastră și le asumă este de a le oferi elevilor șansa de a-și explora înclinațiile și de a descoperi că personalitatea fiecăruia poate deschide drumuri dintre cele mai interesante. Sasha demonstrează cât de frumoasă poate fi evoluția unui copil și cât de divers se poate ea exprima, atunci când părinții și profesorii reprezintă cu adevărat o echipă.

Sasha Vovcenco, elev în clasa a VIII-a, este imaginea elevului LLIA: echilibrat, autonom în învățare și conștient de propriul progres. La început, pasiunea lui pentru programare a fost ghidată de tatăl lui, acesta fiind, de altfel și modelul lui, așa cum ne mărturisește. Ulterior, a înțeles că pentru a-și împlini visul este nevoie să descopere singur, să exploreze și să accepte provocările pe care programarea i le oferă.

În decembrie 2021, el a obținut locul I la categoria sa de vârstă, la una dintre cele mai importante competiții internaționale de coding, proiectul său fiind desemnat câștigător dintre toate proiectele câștigătoare ale anului 2021.

În iunie 2021, Sasha Vovcenco a reprezentat Little London International Academy si a câștigat Olimpiada Digitală 2021-Romania, categoria OPEN, 11-12 ani împliniți.
Scroll to Top