Prima probă de la simularea de bacalaureat, o provocare depășită cu succes

Elevii noștri din clasa a XII-a au susținut, astăzi, prima probă de la simularea de bacalaureat, cea de Limba și literatura română. Textul argumentativ, basmul cult și opera lui Tudor Arghezi au fost teme pe care le-au abordat cu încredere, dat fiind că s-au pregătit temeinic pentru a face față cu succes oricărui capitol din materia de examen.

”Subiectul de astăzi a fost echilibrat, de nivel mediu. Primul subiect necesită citirea cu atenție a textului, textul argumentativ are o premisă ofertantă”, ne-a transmis miss Adriana Iancu, profesoara de română a clasei.

Cea mai încântată de subiectul despre poezia argheziană a fost Ania Ziemba, o mare admiratoare a poetului: ”A fost foarte accesibil; subiectul 1 mi s-a părut foarte ușor, iar subiectul al doilea, cel din poezia lui Arghezi, mi s-a părut genial!”

Pentru Alex Jibleanu, ziua de simulare a examenului a venit nu doar cu emoțiile legate de subiecte, ci și cu un pic de nostalgie: ”Simularea de astăzi mi-a pus la încercare cunoștințele despre literatură, dar, din păcate, acum îmi dau seama că aceste momente sunt printre ultimele pe care o sa le mai am cu colegii mei.”

”Nu mă așteptam să ne dea basmul, dar, din câte îmi aminteam din clasă, cred ca am reușit să rezolv subiectele la un nivel acceptabil”, ne-a mărturisit și Sarah Pasa.

Ne bucurăm că ziua de astăzi a decurs așa de bine și vă urăm mult succes și la următoarele probe!

Scroll to Top