Concursuri școlare: performanțele elevilor din ciclul primar

Performanțele elevilor din ciclul primar pot fi vizibile în urma participării la concursurile COMPER, Gazeta Matematică și KOALA. La acestea, copiii au obținut rezultate remarcabile și, astfel, Little London International Academy se bucură de peste 90 de calificări la Etapele Naționale.

Importanța concursurilor pentru elevii din ciclul primar

Elevii din ciclul primar de la Little London International Academy și-au demonstrat interesul pentru concursurile școlare prin participarea la COMPER, Gazeta Matematică și KOALA. Acestea le-au stimulat pasiunea pentru învățare și au contribuit la dezvoltarea unor abilități esențiale. Elevii și-au testat, totodată, cunoștințele în domeniul limbii române, al matematicii și al limbii engleze.

„Copiii au înțeles că, prin aceste concursuri, ei își dezvoltă gândirea logică, interesul și creativitatea în aflarea unor soluții inedite.”, spune Felicia Lupu.

În același timp, participarea la concursuri reprezintă un pas important pe care copiii îl fac în procesul educațional. Odată cu experiența concursurilor, aceștia învață să își gestioneze emoțiile pentru examenele viitoare. Spiritul de inițiativă, abilitățile sociale și de comunicare sunt și ele stimulate.

Pregătirea și acomodarea pentru concursurile școlare

Pregătirea pentru aceste concursuri școlare a fost una temeinică. Elevii noștri s-au pregătit atât individual, cât și în cadrul școlii, alături de învățătorii și colegii de la clasă. Desigur, și rolul părinților a fost unul important în susținerea și ghidarea copiilor. Elevii au înțeles că este nevoie de un efort intelectual susținut, capacități și abilități care solicită conexiuni logice, divergente, flexibile, capabile de analize, integrare și transfer.

În același timp, acomodarea cu concursurile începe încă din momentul în care elevilor li se vorbește despre ce presupun acestea. În acest mod, să nu apară dezamăgirea în urma unui posibil rezultat nefavorabil după participare. Elevii trebuie să înțeleagă că orice greșeală sau eșec reprezintă o nouă oportunitate de învățare.

Rezultatele obținute: Performanțele elevilor din ciclul primar

Performanțele elevilor din ciclul primar s-au reflectat în rezultatele obținute la aceste concursuri. Mai presus de rezultate, experiența acestor concursuri este una valoroasă, care contribuie la creșterea încrederii în sine și la dezvoltarea abilităților academice ale elevilor. Din școala noastră, un număr impresionant de elevi a participat la aceste concursuri, obținând rezultate remarcabile, care i-au calificat, pe cei mai mulți, și în Etapele Naționale. Astfel, școala noastră se bucură de peste 90 de calificări la Etapele Naționale în cadrul concursurilor școlare pentru ciclul primar.

„Copiilor li s-a explicat cum pot valorifica propriul potențial academic. Este esențial să înțeleagă că progresul înseamnă exercițiu, studiu. Li s-a vorbit nu numai despre spiritul de învingător, ci și despre experiența participării în sine. Urmând această cale, am ajuns aici și suntem mândri de acest lucru. ” – Felicia Lupu, învățător la Little London

Îi felicităm pe toți elevii care au participat pentru munca și determinarea depuse pentru a obține rezultate remarcabile și pentru calificările la Etapele Naționale!

Scroll to Top