Little London își mărește echipa de consilieri școlari

Contribuția echipelor de consilieri școlari până acum

La Little London International Academy suntem o echipă care se dedică să asigure un mediu școlar sigur și sănătos, unde fiecare elev să beneficieze de o dezvoltare optimă. De-a lungul anilor, consilierii școlari au fost alături atât de elevi, cât și de părinți, oferindu-le sprijin emoțional, consiliere academică și orientare pentru dezvoltarea personală. Au reprezentat resursele valoroase prin care elevii au fost ajutați să facă față provocărilor, să își dezvolte abilitățile de luare a deciziilor și să își construiască viitorul cu încredere.

Printre punctele forte ale echipei noastre de consilieri fac parte consilierea individuală și cea de familie. Specialiștii au fost prezenți întotdeauna pentru a oferi suport emoțional și orientare personalizată pentru elevi și pentru părinți. Aceste ședințe au ajutat la abordarea problemelor, la identificarea soluțiilor și la construirea unei comunicări mai bune între elevi și părinții lor.

Colaborarea este și între consilieri și cadrele didactice, aceștia fiind parteneri esențiali în adaptarea procesului educațional la nevoile unice ale elevilor. Discuțiile regulate cu profesorii i-au ajutat pe consilieri să identifice posibilele dificultăți academice ori emoționale ale elevilor. Aceștia au dezvoltat strategii pentru a-i putea spijini în clasă.

Extinderea echipei de consilieri școlari la Little London

Datorită beneficiilor aduse și pentru că ne dorim să creștem și să ne dezvoltăm continuu, am hotărât să investim în dezvoltarea echipei noastre de consilieri școlari, pentru a oferi un sprijin mai cuprinzător pentru elevi și părinți. Suntem încântați să vă anunțăm că, începând cu acest an nou școlar, am extins echipa noastră de consilieri, iar acum avem trei profesioniști dedicați: Alesia Rădulescu, Geanina Dănilă și Anca Dumitrașcu.

Mărirea echipei de consilieri școlari în Little London reprezintă o decizie esențială în îmbunătățirea procesului educațional și a bunăstării elevilor. Vrem să creăm un mediu școlar unde fiecare elev să simtă că este susținut și încurajat să își atingă potențialul său maxim. Alături de echipa noastră de consilieri școlari, suntem pregătiți să realizăm acest obiectiv într-un mod mai amplu și mai profund.

Cei trei consilieri școlari au o experiență vastă în domeniul consilierii școlare și aduc abordări unice prin care să răspundă nevoilor diverse ale elevilor noștri. Sunt pregătiți să colaboreze cu părinții și cadrele didactice, să identifice și să implementeze strategii eficiente pentru succesul academic și dezvoltarea personală a fiecărui elev.

Echipă consilieri școlari Little London
Alesia Rădulescu – Consilier școlar Preschool și Primar

Alesia Rădulescu – Consilier școlar Preschool și Primar

Alesia Rădulescu este licențiată în Psihologie și absolventă a unui master în Psihodiagnoză cognitivă și consiliere psihologică. În prezent este psiholog cu drept de liberă practică în specializarea Psihologie clinică și urmează un program de formare în psihoterapia copiilor și adolescenților. Fundamentarea teoretică dobândită prin participarea constantă la cursuri de formare continuă este împletită cu o experiență de 4 ani în lucrul cu copiii, atât în practica privată, cât și rezultată din programele de dezvoltare personală derulate în diverse medii educaționale.

Echipă consilieri școlari Little London
Geanină Dănilă – Consilier Școlar Gimnaziu

Geanină Dănilă – Consilier Școlar Gimnaziu

Geanina Dănilă este psiholog cu drept de liberă practică sub supervizare în specializarea Psihologie Educațională, consiliere școală și consiliere vocațională. A obținut licența în psihologie în cadrul Facultății de Psihologie și Științele Educației, Universitatea din București. A absolvit și masterul în cadrul programului de Psihologie Educațională și Consiliere Psihologică. De asemenea, și-a continuat formarea în cadrul institului SPER – Consiliere psihologică cuplu-copil-familie. A participat la numeroase conferințe naționale și internaționale: „ADHD-UL la copii, adolescenți și adulți. Evaluare și metode de intervenție”, „Neuropsihologia tulburărilor specifice de învățare”, „Educația Cognitivă în dificultățile de învățare”, „The International Conference of Experential Psychotherapy and Unifing Personal Development”.

În activitatea profesională, a lucrat alături de copii, cât și de părinți și educatori/profesori în programele de dezvoltare personală pe care le-a desfășurat în diverse instituții preșcolare și școlare.

Echipă consilieri școlari Little London Anca Dumitrașcu – Consilier Școlar Liceu

Anca Dumitrașcu – Consilier Școlar Liceu

Anca Dumitrașcu este psiholog cu drept de liberă practică autonom în Psihologie Educațională și, sub supervizare, în Psihologie clinică. Este licențiată în psihologie și absolventă a două programe de masterat de specialitate în cadrul Facultății de Psihologie și Științele Educației, Universitatea București, și anume: Psihologie Educațională și consiliere psihologică și Psihodiagnoză, Psihoterapie experiențial unificatoare (PEU) și dezvoltare personală. Anca a absolvit și două module psihopedagogice care îi permit să fie mai aproape de elevii săi și din rolul de cadru didactic.

Formarea profesională a Ancăi este completată de 12 cursuri de formare continuă, din care enumerăm: Consilierea școlară în situații de criză, Impactul factorilor psihologici în tulburările depresive, Identitatea sexuală și personalitatea de tip sadic și masochist, Implicații clinice și educaționale ale dezvoltării psihosociale la copii și adolescenți, Bune practici în evaluarea psihologică, raportul complex de evaluare, Consilierea educațională și școlară, Conferința internațională „Educație cognitivă în dificultățile de învățare”.

Motivele extinderii echipei de consilieri școlari Little London

De-a lungul activității sale profesionale, Anca Dumitrașcu a identificat o serie de motive pe care se fundamentează decizia extinderii echipei de consilieri școlari, ajutând elevul în nevoile pe care acesta le dezvoltă în parcursul școlar:

„Numărul de elevi din școală a crescut și a devenit tot mai dificil pentru consilierii școlari să acopere nevoile emoționale și psihologice ale tuturor elevilor. Fiecare elev este unic și are nevoi individuale, iar o echipă mai mare de consilieri poate să ofere o gamă mai largă de servicii de consiliere, abordând eficient diverse probleme, precum anxietatea, depresia, problemele de comportament sau tulburările de învățare, stresul și problemele de sănătate mentală.

Creșterea numărului de elevi în școală aduce cu ea și creșterea comunicării și implicării părinților. Astfel, mai mulți consilieri școlari pot facilita o comunicare mai deschisă și mai eficientă între elevi, părinți și cadrele didactice.

O echipă mai mare de consilieri înseamnă că ei pot să funizeze intervenții mai rapide și mai eficiente care să ajute elevii să facă față provocărilor care apar în parcursul lor școlar. Ei sunt în continuă schimbare și dezvoltă anumite nevoi, iar consilierii școlari sunt cei care joacă un rol important în ajutarea lor când vine vorba de a se adapta unui nou mediu atunci când trec de la copilărie, la adolescență, la viața de adult. Să îi sprijine emoțional și psihologic în problemele legate de anxietate, depresie sau tulburările de alimentație. Să îi ghideze în luarea deciziilor legate de carieră și educație, prin evaluări vocaționale, consiliere în alegerea facultății sau a meseriei potrivite. Să le ofere programe și suport pentru dezvoltarea abilităților socio-emoționale, precum empatia, reziliența și gestionarea conflictelor.

Așadar, mărirea echipei este una esențială pentru a ne asigura că fiecare elev primește atenția și sprijinul necesar, că oferim o gamă diversificată de servicii de consiliere și o abordare eficientă a problemelor, o comunicare mai bună cu părțile implicate în educație.

La Little London ne dorim să creăm un mediu în care elevii să se simtă acceptați, sprijiniți și îndrumați în procesul lor de creștere și dezvoltare, să contribuim la formarea adulților sănătoși, capabili și bine pregătiți pentru viitorul lor.”

Cum puteți beneficia de echipa de consilieri școlari Little London

Părinții și elevii noștri sunt încurajați să profite de resursele și expertizele consilierilor noștri școlari. Aceștia sunt disponibili pentru discuții individuale, ședințe de grup și vor organiza programe educaționale pentru a sprijini dezvoltarea elevilor noștri.

Așteptăm cu nerăbdare să colaborăm cu dumneavoastră și, prin experineța noastră, să vă sprijinim în parcursul academic și personal.

Dacă doriți să programați o întâlnire cu unul dintre consilierii noștri școlari sau vreți să aflați mai multe detalii despre modul în care ne putem ajuta elevii, vă rugăm să ne contactați. Suntem aici pentru dumneavoastră și pentru a vă susține în fiecare etapă a parcursului vostru școlar.

La Little London International Academy ne dedicăm succesului și dezvoltării elevilor voștri!

Scroll to Top