Little London International Academy și N-avem Sânge?! – Acțiune de voluntariat pentru Bucharest Marathon

Anul acesta în cadrul evenimentului sportiv Bucharest Marathon echipei de voluntari N-avem sânge?!  s-au alăturat elevii Little London International Academy. Împreună au ajutat și susținut aproximativ 15 mii de sportivi care au trecut pe la punctul de hidratare, aflat la 5 respectiv 40 km față de linia de start.

Voluntarii noștri, elevi în clasa a 12 a, au lucrat sub presiune și au învățat să gestioneze un flux mare de sportivi, prima masă cu apă fiind organizată de ei. Albert, Valeria, Sara, Marius, Camelia și Ianis s-au mobilizat, au dat dovadă de autocontrol și au asigurat apă, plus atmosfera pentru participanți.

Muzica ritmată, zâmbetele și încurajările au fost elementele cu care toți voluntarii au colorat cursa intensă, spre bucuria sportivilor. Preocupată să fie peste tot și să ajute cu tot ce poate, a fost și Monica, cel mai mic voluntar al nostru. Elevă în clasa a II-a, a venit însoțită de mama să, omniprezentă la aceste evenimente de voluntariat. 

“ O iau cu mine peste tot, e obișnuită să alerge cu ei, să vorbească cu oamenii și să fie implicată în aceste cauze sociale”, punctează Mădălina, mama ei.

Generația actuală Little London s-a intersectat pe traseu cu prima promoție a liceului, unii în calitate de voluntari, alții cu statut de concurenți. 

Antonie Grigore, student în anul 3 la Filosofie și absolvent al liceului Little London, a participat la proba de 21 de km, voluntarii susțînându-l de pe marginea pistei. Antonie ne-a spus că s-a antrenat timp de un an pentru acest eveniment sportiv și că anul viitor își dorește să își depășească recodul de anul acesta ,1 h și 34 de minute. Pentru cei 21 km alergați, Antonie ne-a spus că a simțit adrenalină pură și că efortul zilnic depus pentru această competiție a meritat din plin. 

Ștefan Staicu, fost elev LLIA, actual student la Business Management, a venit și el să-l sprijine pe Antonie și să ajute voluntarii pe parcursul probelor.

“Mi-a plăcut mult să-mi folosesc cunoștințele sportive pentru a le asigura concurenților cele mai bune servicii. Mi-a făcut plăcere să mă simt din nou, preț de o zi, parte din colectivul LLIA. 

Little London este preocupat să implice elevii săi în activități de voluntariat, iar colaborarea cu N-avem sânge?!, o cauză ale cărei valori le susținem, are deja tradiție. În cadrul LLIA sunt organizate atât webinarii și workshop-uri în care se vorbește despre importantă donării de sânge, cât și colecte mobile de donare de sânge, liceul nostru fiind astfel primul liceu din București/ Ilfov care a demarat acțiuni de donare de sânge.Școală noastră își propune să fie din ce în ce mai prezentă la diferite acțiuni de voluntariat. să stimuleze spiritul și implicarea civică a tinerei generații, prin conturarea unui comportament conștient față de problematici și evenimente importante din scena socială.

Scroll to Top