Istorie și Matematică, alte două materii de excelență în LLI Academy

Ne bucurăm foarte mult că anul acesta elevii noștri și-au trecut în palmares și o calificare la Olimpiada națională de  Istorie, reușită de Macrina Grigore,  clasa a-X-a, dar și una la Concursul de Matematică aplicată „Adolf Haimovici”, etapa Națională, succes înregistrat de Alexandru Constanda, clasa a-XI-a.

Macrina a trăit din plin această experiență și performanța ei este strâns legată de miss Germina Enache, profesoară de istorie și mentorul principal cu care ea s-a pregătit:

„ Dacă ar fi să-mi descriu experiența de la olimpiada de istorie, aș fi pusă față în față cu retrăirea unei emoții autentice și intense, necunoscută mie. A fost de parcă eu însămi plecam pe frontul de luptă al propriilor simțăminte, având sufletul împărțit în două tranșee: a curajului și a îndoielii. M-au acompaniat însă colegii mei, Alex și Becca, care mi-au oferit râsete și momente atemporale neasemuite, iar îndeosebi miss Germina, fără de care istoria n-ar mai fi devenit o sete de cunoaștere continuă. 

Pentru mine, sprijinul dânsei a fost aproape supraomenesc și rămân în odăile sufletului meu cu întrebarea pe care mi-a adresat-o miss Germina:  „Ce-ar fi istoria fără tenta ei de subiectivitate?”, ne-a mărturisit Macrina.

Germina Enache, profesoară de istorie, a punctat efortul necesar atingerii acestui nivel și ambiția Macrinei de a ajunge la Națională:

„Macrina a muncit foarte mult pentru Olimpiadă. S-a pregătit regulat din octombrie și a lucrat individual. Sunt foarte mândră de ea și cred ca amândouă ne-am implicat profund în acest proces de învățare și aplicare. Abia aștept să o însoțesc la etapa națională și sa vedem ce provocări ne vor aștepta acolo”.

Alex Constanda a obținut primul punctaj din județul Ilfov la Concursul de Matematica aplicată „Adolf Haimovici” și se pregătește pentru Etapa națională care se va desfășura la Iași, în perioada 19-21 mai. Elev în cadrul profilului  Științele naturii, Alex și-a dorit foarte tare să își verifice nivelul și să vadă cum poate aborda subiecte de interes național. 

Rodica Chiriac, profesoară de matematică, l-a condus pe Alex spre succesul său la matematică, prin rigurozitatea pregătirii și explicarea conceptelor matematice detaliat. 

„ Alex este un elev cu un mare potențial intelectual, cu o aplecare spre științele exacte, implicat, serios și pasionat de matematică. Mă bucur că am putut să-l ghidez în acest concurs și să-i fiu alături în acest progres”, ne-a transmis doamna profesoară.

Scroll to Top