Final alert de an școlar pentru elevii din ciclul primar

În LLI Academy, fiecare zi de școală aduce oportunități pe care le folosim la maximum, chiar și când se apropie finalul de an școlar. Elevii din ciclul primar s-au bucurat, săptămâna trecută, de activități diverse și interesante.

La începutul săptămânii, elevii claselor pregătitoare au mers într-o vizită inedită la Agri Planta, de unde au plecat entuziasmați de mărimea utilajelor agricole, au înțeles la ce se folosește fiecare, pentru ca la final să aibă parte și de o întâlnire scurtă cu animalele de la fermă.

Și cum cultura se împacă cel mai bine cu cultura🙃, Bookfest a fost alegerea potrivită pentru cei mici.

La Atelierele de lectură #De Basm au povestit cu scriitoarea Liana Alexandru despre Ce face Moș Crăciun în timpul anului, au citit împreună povești și la final au avut parte de o lectură la prima citire din textul “Uriașul egoist” de Oscar Wilde, text ce va apărea publicat în toamna acestui an: motiv în plus să ne revedem și să răsfoim împreună cărțile proaspăt tipărite. Cine a zis că nu ne distrăm la școală?

Vizita de la Detașamentul de Pompieri Buftea i-a ajutat pe elevii clasei pregătitoare Dreamers și clasa 1 Diamonds să descopere detalii și particularități ale meseriei de pompieri, manevre de descarcerare și prim-ajutor, metode de refulare a apei, dar au putut vedea și dotarea Subunității cu autospeciale de intervenție cu apă și spumă.  Unitatea de cercetare pe care tocmai au parcurs-o,”How we express ourselves”, vizează deopotrivă abilitățile sociale și emoționale pentru viitorii adulți.

Către sfârșitul de săptămână, elevii din clasa IB s-au simțit bine și au învățat lucruri importante într-o mini-drumeție spre centrul comercial din aproprierea școlii. Au numărat câte vehicule trec în 20 de minute în această zonă, câte sunt electrice sau nepoluante, câți copaci pot fi observați și câți oameni trec prin apropiere.

 În clasă, elevii au făcut un calcul aproximativ – dacă în 20 de minute sunt atâția factori poluanți, câți ar fi într-o zi sau într-o săptămână? Urmează concluziile (este o zonă poluată?) și apoi soluțiile. Poate chiar ne vom gândi la o mini campanie de conștientizare.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top