Dezbaterea, o artă la nivel de performanță în LLI Academy

Dezbaterea este mai mult decât o materie școlară sau o disciplină de concurs. Ea reprezintă drumul către o societate în care ideile sunt discutate intens, însă civilizat, iar argumentele bine susținute devin instrumente de a schimba lumea.

De aceea credem atât de mult în dezvoltarea abilităților de debate și ne încurajăm elevii să le înțeleagă frumusețea.

După participarea și rezultatele obținute la Olimpiada de dezbatere „Tinerii dezbat”, interesul elevilor LLI fata de debate a crescut considerabil, dorindu-și sa participe la astfel de competiții.
Anca Dumitrașcu, profesorul, îndrumătorul, antrenorul și totodată coechipiera lor crește noi echipe de elevi care își doresc sa își dezvolte gândirea critică și sa creeze tot felul de argumente care sa le susțină cazul în competiții.
La începutul lunii decembrie Ana, Macrina și Julia au acceptat cu entuziasm provocarea și au participat la turneul de dezbatere LDecembrie unde s-au întrecut în argumente cu echipe din toate părțile țări. Cel mai important rezultat obținut pentru elevii noștri în dezbatere este deschiderea unor noi perspective asupra subiectelor legate de politica, egalitate de gen, sistemul educaţional, piața muncii și lista poate continua. Considerăm dezbaterea ca fiind o componenta esențială în viaţa educațională a adolescenților, dezvoltând capacitatea lor de analiză critică și oratorie.

În acest weekend, Ania Ziemba, Maria Racean și Ana Licu au reprezentat LLI Academy la Debato Palooza, o nouă ocazie de a găsi cele mai puternice argumente pentru a-și susține ideile. Pasiunea lor pentru documentare, dorința de a-și exprima cât mai elocvent punctul de vedere și modul în care au învățat să își gestioneze emoțiile ne dau toată încrederea că generația lor va duce mai departe și chiar la un nivel mai bun această artă minunată a dezbaterii.


Scroll to Top