Cititul împreună ne aduce mai aproape: pe unii de alții și pe toți de cunoaștere

Cititul împreună este o experiență specială, care ne apropie unii de ceilalți și ne aduce o percepție mult mai profundă a comunității și a cunoașterii. Elevii noștri se bucură frecvent de astfel de momente, însă, atunci când apare și o zi dedicată lecturii împreună, ne bucurăm să o sărbătorim.

Anul acesta, ZICI sau Ziua Internațională a Cititului Împreună ne-a dat ocazia să legăm două generații aflate la final de ciclu: grupa mare de preschool și clasa a VIII-a. Ne-am cunoscut, ne-am jucat și ne-am citit unii altora. Ceaiul cald și biscuiții au creat atmosfera de poveste, iar îmbrățișările celor mici și zâmbetele lor largi i-au făcut pe cei mari să ia o pauză de la ritmul pregătirii intense pentru Evaluarea Națională.

Elevii clasei a VI-a au fost în vizită la colegii lor din clasele primare și le-au făcut cunoștință, prin lectură, cu minunatul univers al lui Antonio Vivaldi.

Ziua Mondială a Cititului Împreună (World Read Aloud Day) a fost creată, încă din anul 2010, de LitWorld, o organizație nonprofit care promovează alfabetizarea. Misiunea acestei sărbători este de a stimula înclinația către lectură a copiilor și a comunităților, prin puterea poveștilor.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top