Ana Licu, mențiune la Olimpiada națională de Psihologie: Experiența a fost despre pasiune

Ana Licu, elevă LLI Academy, a obținut o dublă performanță la Olimpiada națională de Psihologie: mențiune și cea mai bună poziție în clasament din istoria județului Ilfov, la această disciplină.

Dincolo de rezultatul remarcabil, Ana descrie această experiență prin cel mai frumos concept care poate face legătura dintre un elev și o materie școlară: pasiunea. În același timp, ea evocă și contribuția profesoarei Anca Dumitrașcu, sub a cărei îndrumare s-a apropiat de universul Psihologiei.

Ana Licu: “A fost o onoare pentru mine să particip la olimpiada de psihologie și o și mai mare onoare să fiu premiată cu o mențiune la materia la care bătălia pentru premii este cea mai mare. M-am antrenat împreună cu ceilalți elevi în explicarea personalității și proceselor psihice. Experiența de la olimpiada de psihologie a fost despre pasiune. Pasiune ca o formă de proces afectiv superior, dacă ar fi să facem referire la materie. Pasiune pentru ceea ce însemna această frumoasă materie despre înțelegerea psihicului uman și a complexității personalității. Pasiune investită atât de mine, cât și de profesoara mea Anca Dumitrașcu, fără care nu aș fi reușit niciodată ce am reușit acum.

Îi sunt profund recunoscătoare și sunt mândră să mă număr printre cei mai buni dintre cei mai buni la materia pe care o iubesc din tot sufletul meu și face parte din mine ca persoană, ca om: psihologia.”

Profesoara Anca Dumitrașcu: “Suntem fericiți să deschidem primul loc luat în istoria județului Ilfov la olimpiada națională de socio-umane, secțiunea psihologie. A fost o luptă grea, cu multe sacrificii, însă fericirea din ochii Anei a meritat toate eforturile. Domeniul psihologiei este unul complex, care face apel la raționamentul abstract. Anul acesta secțiunea psihologie s-a bucurat de cei mai mulți participanți la olimpiada națională de socio-umane, însă asta nu ne-a speriat, ci mai mult ne-a ambiționat să le dăm evaluatorilor o lucrare pe care să o poată savura atunci când o citesc.”

1 thought on “Ana Licu, mențiune la Olimpiada națională de Psihologie: Experiența a fost despre pasiune”

  1. Felicitari lui Ana Licu pentru aceasta performanta remarcabila! Realizarea ei dovedeste ca daca ai pasiune pentru ceva si iti doresti sa reusesti, cu incredere si daruire se poate! Bravo Ana!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top