”A fost foarte elegant subiectul” – Impresii după a doua probă a simulării de bacalaureat

O nouă zi cu emoții, dar și cu confirmări pentru elevii noștri din clasa a XII-a, care au susținut, astăzi, proba de specialitate a profilului, la simularea de bacalaureat.

Atât pe elevii de la profilul Științele naturii, cât și pe cei de la filiera Științe sociale profesorii i-au susținut moral, și de această dată, așa cum fac încă din prima zi de școală.

Imediat după încheierea probei, am cules câteva impresii ”la cald” ale elevilor și profesorilor din LLI Academy:

Rodica Chiriac, profesoară de matematică: ”Subiectele de la simularea de astăzi, atât la mate-info, cât si la științe, au fost de nivel mediu, fără dificultăți de abordare, clar formulate si bine structurate, au acoperit majoritatea competențelor  din programa de simulare.”

Ania Ziemba, elevă: ”A fost foarte elegant subiectul. Subiectul 2 și exercițiul 1 din subiectul 3 păreau o provocare inițial, totuși, în final, a fost destul de ușoară proba.”

Timotei Rogojanu, elev: “Cred că iau nota destul de mare a fost foarte bine mi-am găsit fluxul potrivit de lucru și am rezolvat fiecare exercițiu”.

Germina Enache, profesoară de istorie: ”Subiectele de astăzi la proba obligatorie a profilului umanist – istorie, au fost clar formulate, vizând capacitatea elevilor de a realiza conexiuni între faptele istorice studiate și de a încadra corect într-un anumit interval cronologic evenimentele istorice. Subiectul de astăzi este încă o dovada a faptului ca examenul de bacalaureat la istorie nu este despre cât de mult înveți, ci despre aplicarea conținutului învățat în rezolvarea cerințelor de examen, Într-o maniera logica care sa aibă la baza respectarea cronologie și a relație cauză-efect.

Elevii mei au exersa încă din anii trecuți subiecte de bacalaureat, așadar au abordat cu ușurință majoritatea cerințelor.”

Adam Nadir, elev: ”Astăzi, la istorie, a fost mai ușor decât aș fi crezut. Nu a fost chiar foarte simplu, formulările au fost puțin întortocheate, dar puteai sa le dai de cap.”

Albert Ștefănescu, elev: Azi, am dat proba la istorie. Mi s a părut ca a acoperit mai multe capitole, ceea ce a însemnat că a trebuit să discutăm despre mai multe arii. De asemenea, mi s a părut relativ ușor, iar cerințele au fost clar exprimate.

Scroll to Top