Who we are?

Who we are? – proiect final al clasei a II-a A

Programul educațional PYP (Primary Years Programme) integrat în curricula românească, are printre temele de cercetare și “Who we are”, temă foarte îndrăgită de elevii de toate vârstele.

Și dacă la grădiniță în cadrul acestei teme de cercetare copiii vorbesc despre ei, la școală deja aria de cuprindere se extinde și copiii încep să vorbească despre familia lor, apoi despre comunitate lor (fie că este vorba despre școală sau zona în care locuiesc) pentru ca spre finalul programului (clasele a III-a și a IV-a) să fie atinse subiecte mai largi și raportarea fiecăruia în context global.

La clasa a II-a A proiectul final al acestei teme de cercetare a fost unul foarte interesant: fiecare copil și-a scris pe un tricou alb un mesaj pe care dorește să îl transmită celor din jur. Și ca să concretizeze această idee elevii clasei a II-a au mers prin școală și au prezentat colegilor, mai mici sau mai mari, mesajele scrise pe tricou.

Deși pare că este o lecție altfel, de fapt este finalizarea unei teme de studiu cu care au inceput anul scolar și care a fost integrată în toate activitățile derulate în timpul orelor de predare, de consolidare sau pur și simplu de sport și arte.

Este foarte interesant să vezi cum, la vârste atât de mici, copiii au mesaje atât de profunde pe care doresc să le transmită mai departe.

Iar bucuria cu care copiii își însoțesc aceste ore, aceste activități dar și interacțiunea cu ceilalți sunt cea mai bună dovadă că programul PYP li se potrivește.

 

 

 

Scroll to Top