Teatru și improvizație – cum arată lumea prin ochii copiilor

Gimnaziul a pregătit anul acesta o versiune proprie a lumii așa cum ar arată ea, dacă noi nu am fi prezenți în ea.

Prima grupă, “grupa mică”, ne-a arătat o versiune extremă a ce s-ar întâmpla cu lumea poveștilor în situația în care copiii nu ar mai citi povești. E adevărat că poveștile ar putea fi vizionate (prin ecranizări), însă absența implicării copiilor este negativă.

Practic, personajele și-ar pierde sensul existenței și nu ar mai fi ce au fost atâta timp iar poveștile s-ar transforma pe măsura experiențelor copiilor care aleg să se joace pe tablete, telefoane sau chiar pe rețele de socializare.

Citiți și imaginați lumea!

“Grupa mare” de gimnaziu și liceu ne-a pus în scenă interacțiunea diverselor tipuri de oameni care aleg să fie măcinați de lucruri mărunte, să se preocupe de aspecte neesențiale ale vieții cu angoasele care decurg din acțiunea lor.

Fie că este vorba despre un simplu țăran, de un cocalar, de o țață, de o doamnă sau de un bețiv, concentrarea lor pe lucruri secundare naște obsesii dintre cele mai ciudate iar funcționarea normală a individului este perturbată serios.

Mesajul este cu atât mai puternic cu cât, fiecare dintre noi se confruntă zilnic cu astfel de indivizi iar concentrarea pe aspectele importante, pozitive și senine din viață este mare consumatoare de energie.

Fiți prezenți și fiți sinceri!

Scroll to Top