Scrierea in Orientul Antic – Lecție interdisciplinară la clasa a V-a

Cine ar fi crezut că poți avea o lecție interactivă de Istorie și Limba Engleză la clasa a V-a, mai ales despre scrierea antică.

EI bine, profesoara de engleză Adelina Popa si cea de istorie Germina Olteanu le-au propus copiilor o imersiune în scrierea din Orientul Antic.

Plecând de la Epopeea lui Ghilgameș, cea mai veche scriere literară păstrată a umanității, și coordonați de cele două profesoare, elevii au analizat câteva paragrafe ale textului, în limba engleză și au comparat limba folosită atunci cu cea folosită în prezent. Mai departe au realizat, pe baza textului, o descriere a lui Ghilgameș după care s-au concentrat pe discuții legate de semnificația prieteniei, așa cum reiese ea din text și pusă în context istoric.

Lecția a fost presărată cu simboluri și semnificații și a fost îmbogățită de multe dezbateri despre transformările suferite în timp de către acestea.

Contextele dinamice de predare sunt un obiectiv principal al profesorilor noștri iar lecțiile interdisciplinare reprezintă un exemplu de bune practici din LLI Academy.

Scroll to Top