Participarea LLI Academy la olimpiadele de limba și literatura română, etapă locală 2018

Suntem într-o perioadă încărcată de concursuri și olimpiade școlare iar elevii noștri sunt, ca de fiecare dată, dornici să își verifice cunoștințele acumulate.

21 elevi  (din 28 participanți) ai școlii noastre s-au calificat la Olimpiada de Limba Română, faza județeană. Calificarea în sine este un rezultat foarte bun pentru noi, însă copiii calificați au reușit și performanța de a acumula 100-118 puncte (dintr-un maxim de 120).

O altă competiție la care participă elevii noștri este OLAV – Olimpiada Lectura ca Abilitate de Viață. Pornită în 2012 ca o completare la clasica olimpiada de limba română, OLAV presupune a citi, a înțelege și a vedea diferit lumea în care trăim și care este oglindită în cărți.

Pentru elevii noștri OLAV reprezintă un concurs foarte îndrăgit, numărul celor care au participat la faza locală fiind în creștere față de anul trecut. 40 de elevi au susținut anul acesta olimpiada, de 3 ori mai mulți decât anul trecut, iar 13 dintre ei s-au calificat în etapa județeană cu scoruri de mai mari de 55 puncte (dintr-un maxim de 60).

Rezultatele sunt meritorii și pline de speranțe pentru etapele următoare. ÎI felicităm pe copii dar și echipa care pregătește participările noastre la olimpiadele de limba română reprezentată de profesor Iuliana Costea și profesor Adriana Iancu.

Susținem educația de calitate a copiilor și ne bucurăm ori de câte ori putem certifica, prin rezultate, nivelul academic atins.

Scroll to Top