Izabela Manolache

Izabela Manolache
Profesor Limba română
Gimnaziu | Liceu

Sunt profesoară de limba și literatura română cu peste 10 ani de experiență în predare atât în mediul educațional de stat, cât și privat. Sunt doctorand în Științe Umaniste, domeniul Filologie, la Facultatea de Litere, Universitatea din București. Am absolvit programul de masterat „Studii Literare Românești” după susținerea licenței cu specializarea „Limbă și literatură română – Limbă și literatură spaniolă” la Facultatea de Litere a Universității din București. Sunt și autoare de programe educaționale pentru copiii români din diaspora. Pentru realizarea și adaptarea acestora la programele internaționale, am predat limba română la diverse școli din Londra, Chicago și München.

Noblețea oamenilor care acordă educației rolul cuvenit m-a atras dintotdeauna, iar la Little London International Academy am descoperit un proces educațional care funcționează cu precizia unui mecanism de ceas. Ca parte importantă a acestui mecanism aliniat standardelor internaționale, profesorii își îndeplinesc cu pasiune și tenacitate atribuțiile, astfel că decizia de a face parte din echipă a venit cu multă bucurie.

În viziunea mea, profesorul are o mare responsabilitate, pentru că dăruiește din ceea ce este. Și includ aici atât calitatea cunoștințelor sale și arta de a le transmite elevilor, cât și valorile personale și profesionale – bunăvoința, ambiția, corectitudinea, disciplina, performanța, empatia.

Mediul educațional performant și dinamic creat cu sprijinul profesorilor are drept rezultat evoluția armonioasă a elevilor. Într-un astfel de mediu, copiii au cu adevărat șansa să-și descopere și să-și împlinească posibilitățile și să devină tot ceea ce ar putea fi.

Poate exista, în aceste condiții, ceva mai frumos și împlinitor pentru un profesor?

Scroll to Top