Diana Negoiță

profesor limba franceză
Profesor istorie
Primar | Gimnaziu | Liceu

Pasiunea pentru istorie mi-a fost insuflată încă din școala generală. Aceasta s-a intensificat în timpul liceului, datorită profesorilor care au transformat-o într-o disciplină vie.

Sunt absolventă a Facultății de Istorie din cadrul Universităţii din București și am urmat cursurile unui program de master în cadrul aceleiași facultăți. De asemenea, am urmat cursurile celor două niveluri de pregătire psihopedagogică organizate de Facultatea de Psihologie și Științele Educației, București.

Consider că istoria are rolul de a deschide uși către trecutul nostru și ne permite să înțelegem cum s-au dezvoltat societățile și culturile care au modelat lumea în care trăim astăzi. De la studierea celor mai vechi timpuri, până la analiza vieții contemporane, istoria este un izvor nesecat de cunoaștere.

În călătoria mea ca profesor îmi doresc să prezint istoria într-o manieră accesibilă și să trezesc în elevi curiozitatea și curajul de a-și pune întrebări și a căuta răspunsuri. Poate una dintre cele mai importante caracteristici ale istoriei este dezvoltarea gândirii critice în rândul elevilor, capacitate necesară pe tot parcursul vieții lor.

Scroll to Top