Liceul LLI Academy la Institutul Astronomic din București

Finalul săptămânii trecute a prilejuit liceenilor noștri o vizită extinsă la Institutul Astronomic din București.

Pentru 4 ore, sălile de clasă din liceu s-au mutat în spațiile Institutului Astronomic în sala Meridian, Cupola Ecuatorială, Sala Planetarium și au fost expuși unei prezentări a sistemului solar realizată de astrofizicianul Oana Stere. De asemenea au avut o prezentare și au făcut experimente cu tema “Introducere în Spectroscopie” dar au și trecut în revistă instrumentele folosite în prezent în astronomie.

Vizita organizată de Alis Marincia, Iustina Năftănăilă și Mircea Radu le-a prilejuit liceenilor să vadă „Pendula” cu ajutorul căreia se calcula ora exactă a României (până la trecerea la ceasurile atomice), Cea mai mare Lunetă din lume cu ajutorul căreia s-au realizat primele fotografii ale planetei Pluto în anul 1930 (cu această ocazie Institutul a oferit informații prețioase agenției americane NASA dar și un telescop cu ajutorul căruia pot fi văzuți sateliții lui Jupiter și Saturn sau Inelele lui Saturn.

Vizita, realizată sub egida Bucharest Science Festival, este un alt prilej de bucurie prin care experimentul şi practica ştiinţifică sunt aduse aproape de liceenii noștri în cadrul programului educațional.

Scroll to Top