Growing Together – proiect al copiilor din grupa Butterflies

Adulții au diverse mecanisme de adaptare și reacție la situațiile de viață dar, pentru copii, această abilitate trebuie dezvoltată și cu cât mai devreme cu atât mai bine.

Unul din instrumentele folosite de educatorii noștri este realizarea, împreună cu copii, a unor machete din viața reală.

Proiectul „Growing together” vizează re-creerea atmosferei întâlnite în junglă sau deșert atât din perspectiva mediului cât și a viețuitoarelor care împart acest mediu. Descoperirea mediul de viață al animalelor și cum sunt ele interconectate, noutăți despre vegetație și evoluția ei sunt metode eficiente de captivarea a atenției și implicării copiilor care au fost provocați să-și imagineze cum ar fi să fie, fie și doar pentru câteva clipe, acolo, în acel mediu, împreună cu acele viețuitoare.

Iar toate acestea prin intermediul zonei “Sensory table” unde simțurile copiilor au fost și ele stimulate alături de imaginație.

Și astfel, într-o oră normală și cu câteva elemente de décor copiii și-au imaginat cum ar fi adaptarea lor la diferite medii de viață, la diferite situații.

Scroll to Top