Copacul Dorințelor – lecția de română

Copacul Dorințelor – lecția de română

Din acest an școlar elevii de gimnaziu și liceu beneficiază de implementarea programul IB Middle Years Programme, prilej pentru profesori să experimenteze metode variate de transmitere a cunoștințelor.

O asemenea lecția a condus și Melania Rădulescu, profesoară de limba română pentru a încheia prima unitate de studiu: Locuri Natale.

Elevii clasei a VI-a s-au “plimbat” prin case memoriale, au depănat amintiri din copilărie, și-au pus dorințe “în copaci” având ca bază textul ,,Copacul dorințelor” de Katherine Applegate. “Plimbarea” elevilor a vizat diverse locuri natale atât în țară cât și în străinătate unde s-au delectat cu priveliști amețitoare.

Iar una dintre cele mai interesante părți ale acestei lecții a fost prioritizarea valorile culturii populare din spațiul românesc.

Ne bucurăm de fiecare dată când oferim elevilor noștri contexte de învățare interactive și aplicate iar profesoara de limba română Melania Rădulescu este foarte creativă și constantă în a-și provoaca elevii cu lecții foarte interesante.