Clasa a VI-a – Universul celular

Aplicând metode diferite de predare și fixare a cunoștințelor, copiii reușesc să acumuleze mai ușor și mai implicați noțiunile noi.
Biologia este una dintre materiile care oferă elevilor acces la un spectru informațional larg al vieții cotidiene, dar și oportunitatea unor experimente directe, care sunt nu doar atractive ci și ajută semnificativ la înțelegere conceptelor teoretice.
Pentru clasele a VI-a contextul cotidian a adus două tipuri de observație urmate de dezbateri despre cum poate fi perceput orice obiect care ne înconjoară. Cu ajutorul manualelor, a unor planșe dar și a observațiilor directe prin metode macroscopice sau microscopice elevii au studiat celulele vegetale pe unele dintre cele mai întâlnite fructe și legume: roșiile, ceapa, citricele sau cartofii.
Lecția continuă cu experimentarea preparării microscopice folosind lame și lamele, apoi cu analiza microscopică a preparatului pentru ca, la sfârșit, elevii să realizeze un desen al preparatului.
Transmiterea de informații, experimentarea și în final reformularea i-au ajutat pe elevii noștri să înțeleagă utilitatea analizei și a instrumentelor specifice analizei: lupa și microscopul.

Scroll to Top