Clasa a IX-a – Spațiul cosmic

Lecțiile interactive sau interdisciplinare sunt pe cât de interesante pe atât de îndrăgite deopotrivă de elevi și de profesori.

Pe lângă acestea, expunerea la “profesori” externi care colaborează cu profesorii noștri pentru a transmite informații într-un cadrul extrașcolar este bine primită de către liceeni.

Recent liceenii noștri au participat la un seminar despre spațiul cosmic, seminar organizat de către Institutul Francez.

Ce este spațiul cosmic, cum este viața în cosmos, cum studiază pământenii cosmosul au fost subiectele interesante cu care a început acest seminar. Au urmat prezentarea stațiilor spațiale MIR și ISS, a mai multor tipuri de costume spațiale (fie americane, fie rusești), cum se derulează o zi a unui astronaut în spațiu și cum arată o capsulă după întoarcerea din spațiu.

Cea mai interesantă parte a seminarului a fost, cum era de asteptat, partea practică în care elevii au avut 2 task-uri: în prima au realizat un experiment pentru a vedea de ce este necesar costumul de protecție după care, împărțiți în echipe au avut de proiectat și apoi de construit un sistem de absorbție a șocurilor (lander) cu o serie de materiale.

Partea funny a fost testarea lander-ului realizat de fiecare echipă la diferite înălțimi de lansare.

Expunerea elevilor la contexte diferite de învățare este un element central al programului nostru educațional și oferă o deschidere largă a orizonturilor de cunoaștere și învățare.

Scroll to Top