Atelier de benzi desenate cu Mihai Ionuț Grăjdeanu

La orele de limba română, pe lângă lectura unor texte complexe, un accent important este pus pe interacțiunea dintre copii și dezvoltarea imaginației.

Dna. prof. de limba română Melania Rădulescu l-a invitat pe autorul de benzi desenate Mihai Ionuț Grăjdeanu la o activitate care urmărește familiarizarea copiilor cu un altfel de text, “textul suport”.

Personajele din cunoscuta schiță “Vizita” au prins contur prin intermediul unor benzi desenate iar sub atenta și motivanta coordonare a dl. Grăjdeanu elevii au fost provocați să își folosească imaginația și talentul la desen pentru a continua povestea oferindu-i și un titlu. Iar rezultatul obținut de copii este unul chiar interesant.

Pe lângă această interactivă modalitate de a face ora de limba română elevii au aflat despre istoria benzilor desenate, despre tehnicile de bază ale desenului, au exersat împreună cu invitatul și au obținut benzi desenate de care sunt mândri.

Iar Dl. Grăjdeanu le-a arătat unde pot ajunge conduși de imaginație și talent prin prezentarea proiectului “Cosmics Didactic”, proiect ce reunește lucrările sale.

O oră de română cu “sare și piper” în care versiunea operei literare rezumată într-o bandă desenată stimulează interesul elevilor pentru lectură.

Scroll to Top