Activități și proiecte extracurriculare LLI Academy

Luna noiembrie 2017 a adus în fața elevilor LLI Academy mai multe activități derulate în afara școlii însă strâns legate de temele studiate la ore, fie că vorbim de lansare de carte, de expoziție pe teme de cercetare, de vizite în țară sau în străinătate.

Luna a început cu o vizită la Institutul Cultural Francez unde copiii s-au întâlnit cu autori de carte francezi, au ascultat și citit pasaje din cărțile lansate și au provocat autorii cu întrebări diverse.

Apoi au participat la expoziția Erfinderland „Țara Inventatorilor” organizată de Goethe Institut la Muzeul de Geologie al României.  Inedit a a fost parcursul expoziției cu ajutorul unui quiz ce conținea întrebări și ghicitori din domenii de cercetare fascinante, care ne vor marca viitorul.

Parcursul lunii i-a dus pe copii într-o vizită la Vulcanii Noroioși unde, vremea mohorâtă a amplificat efectul de peisaj selenar în care s-au aflat, pentru câteva ore, elevii noștri.

Vizita “culinară” de la Asia Fest a fost atât educativă cât și gastronomică și a arătat copiilor cum este și cum se gătește mâncarea din altă parte a lumii.

În fine, o vizită tematică la Roma, a provocat liceenii noștri la un itinerar istoric și cultural.

Pe final de lună, am participat la coferința “Suntem tânăra generație”, o conferinta tip dezbatere pe tema „Starea de bine a tinerei generatii. Astazi, pentru viitor!” Conceptul de stare de bine a fost dezbatut de invitati din diverse domenii precum Gabriela Szabo,  – campion olimpic, Daniela Palade Teodorescu  – Redactor-Sef, Revista Cariere, Ovidiu Gavrilovici – Dr. in Psihologie, Medeea Marinescu – actor.

Noi, profesorii din LLI Academy punem un accent deosebit pe confruntarea elevilor noștri cu realitatea și provocările cotidiene și îi sprijinim pe copii să aplice cunoștințele dobândite în școală.

Mulțumim astfel tuturor profesorilor noștri care organizează asemenea evenimente dar și părinților care susțin această educație pragmatică a copiilor.

Scroll to Top