1 Decembrie în LLI Academy

Centenarul Marii Uniri este un moment remarcabil al istoriei României iar noi ne-am propus să îl sărbătorim cu mic, cu mare.

Pentru 3 zile (27-29 Noi) întreagă școală este angrenată în diferite proiecte, cu și despre Marea Unire.

Astăzi copiii din grădiniță și ciclul primar mic (clasele 0 până la a II-a) au participat la diferite momente specifice.

Cei mai mici dintre copiii noștri s-au adunat în amfiteatrul școlii unde Dl. Director și profesor de istorie, Marcel Bartic le-a vorbit, potrivit vârstei lor, despre ce înseamnă România și cum s-a înfăptuit Unirea, după care au cântat imnul național.

Imnul național a fost cântat și de copiii claselor 0-II care, pe lângă o discuție despre Unire și semnificația ei pentru noi au realizat și desene care înfățișează cum cred ei că va fi România peste 100 ani.

Elevii mai mari, din clasa a VIII-a au vizitat clasa a III-a și le-au povestit copiilor despre naționalitățile conlocuitoare iar cei de la clasa a VI-a au prezentat colegilor de la clasa II-a proiectele lor despre Unire.

Clasa a IV-a și-a ales să scrie eseuri despre România de peste 100 ani, pe care va invităm să le citiți (ele se află la intrarea în școală).

În fine, elevi, profesori dar și părinți au la dispoziție o “Capsulă a Timpului” în care pot pune gândurile lor despre cum va fi România peste 100 ani.

Urmează încă două zile pline pentru copii și profesori iar noi putem spune încă de pe acum: La Mulți Ani România!

Scroll to Top