Săptămâna Altfel în LLI Academy: bogată în experiențe și învățare

În LLI Academy, abordăm Săptămâna Altfel cu dorința de a le oferi elevilor noștri experiențe diverse și relevante pentru evoluția lor. Așa a fost și anul acesta, când fiecare ciclu școlar s-a bucurat de activități potrivite pentru vârsta elevilor și pentru etapa educațională în care aceștia se află.

Micuții din grupa de grădiniță Butterflies au făcut cunoștință cu arta olăritului, în Tabăra de la Piscu, au aflat cum putem să îngrijim animalele cât mai bine. În plus au fost interesați să afle cât mai multe lucruri, în vizita de la Orășelul Cunoașterii, pe care au efectuat-o împreună cu colegii lor din grupa Fireflies.

Cele două clase pregătitoare și clasa I B au avut parte de o săptămână alertă și interesantă. Au început cu o excursie la Râșnov, iar în ziua următoare au fost fascinați de workshopul despre caleidoscoape. Miercuri, au avut activități interesante în școală, un respiro la momentul perfect pentru excursia din ziua următoare la Destiny Park, iar vineri au revenit în școală, pentru un nou set de activități interesante.

Clasa I A a ales să petreacă Săptămâna Altfel în tabără, de unde s-au întors cu amintiri minunate, dar și cu noi cunoștințe pe care le vor folosi, cu siguranță, în perioada următoare. Iar timpul petrecut pe pârtia de schi le-a oferit o activitate fizică de calitate, excelentă pentru sănătate.

O parte dintre elevii clasei II-a au ales și ei să plece în tabără, iar colegii lor de clasă care au preferat să rămână în București și-au petrecut Săptămâna Altfel împreună cu elevii clasei II B. Activitățile au inclus o vizită la Terra Salin, unde au făcut terapie respiratorie, participarea la un atelier despre Povestea Mierii, o excursie la Casa Experimentelor, un spectacol la Opera Comică, o vizită de relaxare la Mall Băneasa, dar și activități în școală.

Săptămâna Altfel a fost una specială și pentru elevii claselor a III a și pentru colegii lor din clasa IV B, care au fost în tabăra de la Sâmbăta de Sus. Au vizitat Cetatea Făgăraș, au învățat cum să facă pâine, s-au lăsat cuceriți de Castelul de Lut de la Valea Zânelor și s-au distrat în serile cu dans și jocuri.

O experiență minunată au avut și copiii din clasa IV A, care au ales ca destinație de tabără minunata stațiune Sinaia.

Miercuri, dis de dimineață, elevii claselor a V a A, a Va B, a VIa A  s-au îmbarcat la bordul autocarului Children’s Tour și au luat calea Slănicului. Prima oprire,  Salina Unirea  din județul Prahova, cea mai mare salină din Europa, unde au coborât peste 500 m sub pământ și s-au bucurat de castelul de sare subteran. În interiorul salinei, la Supernova Planetarium elevii au vizionat o proiecție despre sistemul nostru solar, iar după masa de prânz, călătoria a fost continuată la Muzeul sării din aceeași localitate. Elevii au făcut cunoștință cu parcursul sării din minele de extracție până la suprafață prin intermediul echipamentelor VR care i-au adus mai aproape de viața minerilor din zonă, au văzut ce este și cum funcționează o haveză, cum este transportată sarea la suprafață și în ce industrii este această folosită. 

Pentru clasa a VI-a A, săptămâna a fost completată cu un atelier de fotografie. Fotograful Dani Drăgan le-a oferit elevilor experiența unui atelier în care le-a povestit despre arta fotografiei. ISO, focus, tipuri de lentile, obiective, modele de aparate foto au fost doar câteva dintre subiectele abordate. La final, elevii au testat aparatura profesionistă și au fost rând pe rând fotografi.

Clasa a VII-a a avut două destinații perfecte pentru a-și îmbogăți cunoștințele atât din universul cultural, cât și din viața ”cetății”: Librăria Cărturești și Palatul Parlamentului. Săptămâna Altfel a fost completată de o vizită într-un loc încărcat de istorie și povești: Castelul Peleș din Sinaia.

Elevii din clasa a IX-a B au avut o săptămână plină de experiențe speciale, care le-au deschis orizonturile către diferite sfere profesionale. La Teatrul Național București,  au vizitat sălile de spectacole, cabinele de schimb ale actorilor și au explorat lumea din spatele scenei. Astfel, au descoperit că în spatele unui spectacol, se află o întreagă echipă de oameni: scenograf, recuzitori, croitori, proiectanți, constructori, tehnicieni, machiori, actori, regizori sau meșteri din atelierul de tâmplărie. etc. Au aflat povești fascinante din istoria teatrului, despre directori și, într-o abordare pragmatică, despre cum obțin finanțări instituțiile culturale.

În vizita la Facultatea de Medicină – Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila”, tot elevii clasei a IX-a B  au asistat la un laborator de biofizică, au stat de vorba cu studenții, au împărtășit impresii, au vizitat Amfiteatrul G.E. Palade, cele două biblioteci, sălile de anatomie, muzeul de embriologie, holul de onoare, dar și sălile de disecții.

Un moment special a fost întâlnirea cu domnul Alexandru părintele unui coleg de clasă. Acesta le-a vorbit copiilor despre carieră, iar ei au fost captivați și cu emoții au pus întrebări legate de profesie, de piața muncii și de alte aspecte ale vieții profesionale.

Elevii clasei a X-a avut parte de o experiență unică la Muzeul Hărților și Cărții Vechi, unde au făcut cunoștință cu cele mai vechi hărți, rămânând mirați de  modul în care oamenii din Evul Mediu  reprezentau pe hârtie  spații fără să le cunoască. Am făcut o paralelă cu modul în care ne orientăm astăzi, iar muzeul extrem de digitalizare ne a permis să folosim aplicații pentru a vedea hărți într-o realitate virtuală. Puzzle-urile au antrenat elevii într un joc al curiozității, iar cunoștințele de istorie și geografie au fost alăturate pentru a ajunge la vorba profesorilor de la clasă: nu putem înțelege istoria fără să cunoaștem geografia spațiilor în care oamenii au trăit și s au dezvoltat.

Clasa a XI-a A a avut parte de o adevărată aventură, relatată de profesoara-diriginte Anca Dumitrașcu: Am avut multe de învățat unii despre alții, dar și despre locurile prin care am pășit. Pe lista noastră s-au numărat atracții cu încărcătură istorică trăind câteva zile în poveștile locurilor pe unde am trecut: Castelul Bran, Castelul Peleș, Castelul Pelișor, Parcul Bucov și Grădina Zoologică. Totodată, nu am uitat de frumusețea adolescenței și am petrecut timp de calitate unii cu alții, împărtășind experiențe similare. Excursia noastră a fost despre cunoaștere, autocunoaștere, istorie, prietenie, altruism și lista poate continua.”

Scroll to Top