Rezultate Academice

Ne bucurăm foarte mult că anul acesta elevii noștri și-au trecut în palmares și o calificare la Olimpiada națională de  Istorie, reușită de Macrina Grigore,  clasa a-X-a, dar și una la Concursul de Matematică aplicată „Adolf Haimovici”, etapa Națională, succes înregistrat de Alexandru Constanda, clasa a-XI-a.

Macrina a trăit din plin această experiență și performanța ei este strâns legată de miss Germina Enache, profesoară de istorie și mentorul principal cu care ea s-a pregătit:

„ Dacă ar fi să-mi descriu experiența de la olimpiada de istorie, aș fi pusă față în față cu retrăirea unei emoții autentice și intense, necunoscută mie. A fost de parcă eu însămi plecam pe frontul de luptă al propriilor simțăminte, având sufletul împărțit în două tranșee: a curajului și a îndoielii. M-au acompaniat însă colegii mei, Alex și Becca, care mi-au oferit râsete și momente atemporale neasemuite, iar îndeosebi miss Germina, fără de care istoria n-ar mai fi devenit o sete de cunoaștere continuă. 

Pentru mine, sprijinul dânsei a fost aproape supraomenesc și rămân în odăile sufletului meu cu întrebarea pe care mi-a adresat-o miss Germina:  „Ce-ar fi istoria fără tenta ei de subiectivitate?”, ne-a mărturisit Macrina.

Germina Enache, profesoară de istorie, a punctat efortul necesar atingerii acestui nivel și ambiția Macrinei de a ajunge la Națională:

„Macrina a muncit foarte mult pentru Olimpiadă. S-a pregătit regulat din octombrie și a lucrat individual. Sunt foarte mândră de ea și cred ca amândouă ne-am implicat profund în acest proces de învățare și aplicare. Abia aștept să o însoțesc la etapa națională și sa vedem ce provocări ne vor aștepta acolo”.

Alex Constanda a obținut primul punctaj din județul Ilfov la Concursul de Matematica aplicată „Adolf Haimovici” și se pregătește pentru Etapa națională care se va desfășura la Iași, în perioada 19-21 mai. Elev în cadrul profilului  Științele naturii, Alex și-a dorit foarte tare să își verifice nivelul și să vadă cum poate aborda subiecte de interes național. 

Rodica Chiriac, profesoară de matematică, l-a condus pe Alex spre succesul său la matematică, prin rigurozitatea pregătirii și explicarea conceptelor matematice detaliat. 

„ Alex este un elev cu un mare potențial intelectual, cu o aplecare spre științele exacte, implicat, serios și pasionat de matematică. Mă bucur că am putut să-l ghidez în acest concurs și să-i fiu alături în acest progres”, ne-a transmis doamna profesoară.

Lotul de olimpici naționali ai LLI Academy este completat, în mod remarcabil, de Ana Licu, eleva noastră care a reușit o dublă calificare la etapele naționale ale olimpiadelor de Limba română, respectiv Psihologie.

Sub îndrumarea profesoarei Adriana Iancu, calificarea la Etapa Națională de Limba și Literatura română reprezintă pentru eleva noastră în clasa a X-a, doar o etapă a devenirii ei. Pe parcursul anilor de gimnaziu și de liceu a înțeles că a fi olimpic nu depinde niciodată de ceilalți, e mai degrabă o sumă de factori: de la întâlniri fericite cu oameni și idei, până la ore de muncă și de dedicare. Ana spune că întâlnirile fericite cu profesorii potriviți au ajutat-o și au motivat-o să aibă aceste rezultate.

Cât despre Psihologie, Ana Licu ne arată de fiecare dată pasiunea sa pentru științele socio-umane pe care o transpune în performanta sa academica, calificându-se cu 97 de puncte la olimpiada națională de discipline socio-umane. Drumul său către performanța în această disciplină școlară a fost ghidat de profesoara Anca Dumitrașcu.


”Psihologia m-a ajutat să înțeleg comportamentul uman prin explicația complexă a modului in care funcționează și interacționează procesele și mecanismele psihice. Aștept cu nerăbdare să pașesc pe noul drum pe care mi l-a deschis psihologia. M-am bucurat de suportul școlii în toate activitățile în care mi am dorit să mă antrenez. Fiecare are o stea, iar eu pare încet, încet că o găsesc pe a mea, aceea fiind un fel de Stea polară a știintelor socio-umane și abia aștept să vad ce oameni minunați mi se vor alătura în acest parcurs și mă vor susține, indiferent cât de greu îmi va fi”, ne-a transmis Ana.

 

Încă un sezon de olimpiade vine cu vești bune în LLI Academy. Eleva noastră Emma Jibleanu s-a calificat la etapa națională a competiției de Limba engleză, sub îndrumarea profesoarei Adelina Popa. Performanța este cu atât mai remarcabilă cu cât Emma a obținut cea mai mare medie din județ.

Încă emoționate de succesul obținut, Emma și Miss Adelina ne-au descris ce înseamnă această experiență pentru fiecare dintre ele:

Emma Jibleanu: ”Olimpiada a fost o experiență interesantă. Pașii spre reușită mi-au fost ghidați de către diriginta mea și profesoara mea de limba engleză, miss Adelina. Pregătirea a fost pe parcursul multor ani, și fiecare dintre ei a contribuit la cunoștințele mele actuale. Îi mulțumesc profesoarei mele pentru îndrumare și sprijin!”

Prof. Adelina Popa: ”Nu pot exprima în cuvinte toată emoția pe care am simțit-o când am văzut ca Emma a avut cel mai mare punctaj din tot județul, mai ales că au fost 50 de elevi participanți, la clasa a VIII-a. Perseverență, dăruire, implicare- cuvintele care o descriu pe Emma încă din clasa a V-a, de când îmi este elevă. Sunt tare mândră de ea!”

Și noi suntem la fel de mândri de performanța voastră și vă urăm succes la etapa națională

Sâmbătă, LLI Academy a găzduit etapa locală a Olimpiadei de Matematică. Științele exacte reprezintă un reper fundamental în parcursul academic al elevilor noștri, motiv pentru care reprezentanții noștri în concurs s-au declarat încântați să participe. Iată câteva dintre reacțiile lor:

Cristi Pîrvu, clasa a VII-a:
Știam că subiectele sunt grele. Sunt fericit că m-am descurcat și am obținut un punctaj bun cu care să
mă calific în etapa următoare.

Sasha Vovcenco, clasa a VIII-a
Mă așteptam ca subiectele sa aibă un grad de dificultate mai mare decât cele din anii trecuți. Aș vrea să
le mulțumesc tuturor celor care m-au ajutat și m-au susținut pentru a avea rezultate bune atât la
această etapa, cât și la următoarele.

Alec Ziemba, clasa a VIII-a
Mi-a plăcut că olimpiada abordează matematica într-un mod diferit față de alte tipuri de concurs și chiar
și față de Evaluarea Națională. Subiectele de la olimpiadă sunt mai grele, mai interesante și mai
provocatoare decât la Evaluarea Națională. De aceea participarea la olimpiadă este o provocare pentru
mine.

Sasha Vovcenco, elev LLI Academy, s-a remarcat, în ultimii ani, prin rezultatele obținute la competiții importante din domeniul tehnologiei digitale. El demonstrează, însă, că performanțele din științele exacte sunt perfect compatibile cu talentul artistic: Sasha tocmai a câștigat o diplomă de excelență, la un concurs cu profil muzical, organizat sub egida Ministerului Educației Naționale.

Una dintre cele mai importante misiuni pe care școala noastră și le asumă este de a le oferi elevilor șansa de a-și explora înclinațiile și de a descoperi că personalitatea fiecăruia poate deschide drumuri dintre cele mai interesante. Sasha demonstrează cât de frumoasă poate fi evoluția unui copil și cât de divers se poate ea exprima, atunci când părinții și profesorii reprezintă cu adevărat o echipă.

Sasha Vovcenco, elev în clasa a VIII-a, este imaginea elevului LLIA: echilibrat, autonom în învățare și conștient de propriul progres. La început, pasiunea lui pentru programare a fost ghidată de tatăl lui, acesta fiind, de altfel și modelul lui, așa cum ne mărturisește. Ulterior, a înțeles că pentru a-și împlini visul este nevoie să descopere singur, să exploreze și să accepte provocările pe care programarea i le oferă.

În decembrie 2021, el a obținut locul I la categoria sa de vârstă, la una dintre cele mai importante competiții internaționale de coding, proiectul său fiind desemnat câștigător dintre toate proiectele câștigătoare ale anului 2021.

În iunie 2021, Sasha Vovcenco a reprezentat Little London International Academy si a câștigat Olimpiada Digitală 2021-Romania, categoria OPEN, 11-12 ani împliniți.

14.05.2022, 28.05.2022, 9.06.2022, zile de o importanță emoțională și academică pentru elevii Little London. Aceștia au susținut examenele internaționale Cambridge, nivelurile YLE, KET, PET, iar cei mai mici dintre elevi au parcurs Trinity GESE.

Tradiția organizării Testărilor la LLI Academy și colaborarea cu EEC Centre ne ajută, an de an,  să avem o evidență clară a progresului academic înregistrat pe parte de limbă engleză. Îi felicităm pe toți pentru rezultatele obținute!

Scroll to Top