Radu Popescu

Profesor fizică
Gimnaziu, Liceu

Fiecare dintre noi, nu de puține ori în viață, a încercat să găsească răspunsuri și explicații la fenomenele petrecute în jur.

De ce sunt planetele rotunde? De ce marea pare albastră, dar apa dintr-un pahar e transparenta? Cum funcționează un bec? Doar câteva întrebări ce par banale, însă ascund explicații mărețe.

Odată cu primele ore de fizică din gimnaziu, am primit și primele răspunsuri. Mai târziu, fizica mi-a explicat cum au fost gândite, calculate și create anumite obiecte și echipamente pe care le folosim în fiecare zi. Totodată, fizica se îmbină atât de bine cu matematica și informatica, iar de aici și răspunsul la întrebarea: „De ce am ales să urmez Facultatea de Automatică și Calculatoare din cadrul Universității Politehnica București?”. Șansa pe care mi-a oferit-o Little London International Academy de a preda fizică m-a făcut să descopăr că drumul ales de a fi inginer se îmbină foarte bine cu cel de profesor. Pornind de la experiența mea, nu doresc altceva decât ca, pe baza cunoștințele dobândite, să le ofer elevilor posibilitatea de a descoperi opțiuni de viitor. Din punctul meu de vedere, acesta este, în esență, rolul școlii: să le deschidă elevilor noi drumuri pe care să le urmeze în viitor.

Scroll to Top