Camelia Ristea

Profesor geografie
Gimnaziu, Liceu

Numele meu este Camelia Ristea, profesor de geografie la Little London International Academy.

Am absolvit facultatea de Științe ale Naturii, Specializarea Geografie, în cadrul Universității Ovidius din Constanța, în anul 2013, unde am făcut apoi și studiile postuniversitare. Mi-am început cariera în învățământ în urmă cu 8 ani, după finalizarea studiilor postuniversitare, în județul Constanța. Mi-am dorit să văd lucrurile și de pe cealaltă baricadă, iar postura de profesor mi-a plăcut atât de mult, încât am păstrat-o ca profesie. Mărturisesc că la alegerea facultății nu mi-a luat prea mult timp să discern lucrurile, am mers pe intuiție și mi-am zis că a forma oameni este cel mai frumos și mai măreț lucru.

Consider că am făcut cea mai bună alegere, iubesc ceea ce fac și vreau să continui în acest domeniu, motiv pentru care sunt în proces de a-mi obține toate gradele didactice.

Cred că sunt un profesor demn, corect, cu un spirit civic dezvoltat, care, pe lângă noțiunile de geografie pe care le aduce în fața copiilor, se interesează și de trăirile lor, având o abordare completă a actului educațional, pentru că un profesor bun predă și din inimă, nu doar din cărți.

Scroll to Top