Sofia CRUDU

Sofia CRUDU

Învățător

    “Voi de ce-ati venit la teatru, sa puneti o caramida sau sa plecati acasa cu cele deja existente?!”

Sunt primele cuvinte auzite de la profesoara de actorie si ele mi-au marcat traiectoria profesionala si devenirea mea. Am venit la LLAcademy ca sa pun o caramida si pentru asta incerc in fiecare zi sa-mi merit (macar putin), prenumele de “inteleapta”.

Am absolvit Liceul Pedagogic Stefan cel Mare-profil invatatori in anul 1994 si sunt licentiata in arte-profil actorie in cadrul Universitatii de Vest Timisoara. Pe langa acestea am urmat  si cursuri de formare didactica, de mentor, trainer, iar “a invata” face parte din rutina mea zilnica.

Concluzionand, studiile mele liceale si universitare sunt de profil filologic cu o mica “abatere” in absolvirea unui master in managementul afacerilor, studiu necesar prin pozitia jobului pe care l-am ocupat multi ani.

Toata viata mi-am petrecut-o alaturi de oameni, echipe de oameni, in fata sau in spatele catedrei, pe scena sau in culise,  predand, jucand si invatand odata cu toti cei alaturi de care am fost, indiferent ca e vorba de copii, adolescenti sau adulti.

Am fost invatator si am ajutat la formarea a doua generatii de copii; am urmat facultatea de teatru si sunt membra fondatoare a unei trupe de teatru  pentru copii, trupa alaturi de care am avut sute de spectacole in ultimii sase ani.

Anul trecut am inceput o formare de 4 ani in psihodrama si din acest an sunt si studenta la un master in cadrul Facultatii de Filosofie a Universitatii Bucuresti.

In tot ceea ce fac pun multa pasiune, dragoste de adevar si cunoastere si incerc apoi ca totul sa capete sens in viata de zi cu zi prin transpunerea in practica a celor invatate.

Stiu deja ca interactiunea cu copiii e win-win si tot ceea ce voi lua voi da mai departe, avand in spate si multe activitati de voluntariat ca initiator sau  partener (mentinonez colaborarea de 2 ani cu SOS SATELE COPIILOR prin programul “Teatru-n sat”, voluntar la “Copacul cu fapte bune”, numeroase actiuni civice pe parte de educatie).

Si pentru ca in ultimii 6 ani l-am purtat cu mine peste tot pe Micul Print, vorbele lui imi vor fi calauza si provocare: “oamenii cresc cinci mii de trandafiri in aceeasi gradina si tot nu gasesc acolo ceea ce cauta… pentru ca ochii sunt orbi. Trebuie sa cauti cu inima”.

Pornesc la drum intr-o noua aventura cu prietenii  si mentorii mei, copiii, cautand mereu cu inima.

TOP