Rodica Chiriac

Rodica Chiriac

Profesor Matematică

Adevăratul preț al reușitei profesionale constă în curajul de a lupta pentru idealurile tale, în seriozitate, perseverență, disciplină și, nu în ultimul rând, în întâlnirea cu un profesor care să te inspire. Urmând aceste principii, m-am dezvoltat ca dascăl, considerând că verbul ’’a crea’’ (caractere) este conjugat sub semnul identității profesionale a fiecărui cadru didactic.

Sunt licențiată a Facultății de Matematică din cadrul Universității București, care mi-a definit un profil perseverent și disciplinat. Am urmat un program de Master în Geometrie diferențială în cadrul aceleiași facultăți și un program de Master în ,,Comunicare Managerială și Resurse Umane‘’ din cadrul Facultății S.N.S.P.A București. Sunt profesor gradul I și am o experiență  de 24 ani în învățământul liceal, timp în care am colaborat la elaborarea unor auxiliare școlare.

Am contribuit la publicarea unor culegeri la editurile Campion si Tamar printre care: Rezolvarea subiectelor de bacalaureat, Culegere de exerciții de clasa a 10-a, Ghid de pregătire a examenului de bacalaureat.

În portofoliul meu se regăsesc cursuri de perfecționare cum ar fi: ’’Evaluator de competențe profesionale ale cadrelor didactice din învățământul preuniversitar’’, ’’Profesorul creator de soft educațional’’, ’’Managementul clasei și gestionarea situațiilor de criză’’, ’’Competențe în comunicare-performanță în educație’’, ‘’Profesor mentor’’, ’’Comunicare eficientă și medierea conflictelor’’.

De asemenea, fac parte din Corpul Profesorilor Experți în Management Educațional.

Consider că, un dascăl ancorat în prezent dar intuind viitorul își lasă amprenta nu numai asupra cunoștințelor transmise, ci și asupra caracterelor elevilor săi. Îmi doresc să le insuflu elevilor mei  frumusețea matematicii și puterea  de a-și activa abilitățile de luptători și de învingători !

O școală de elită va produce elite !

Și adevăratul drum spre succes trece pe la școală !

 

TOP