Rodica BROȘTEANU

Rodica Brosteanu

Rodica BROȘTEANU

Coordonator Cluburi/ Profesor muzică

Principiul importanţei muzicii în dezvoltarea elevului a fost primordial în alegerea carierei, devenind profesor şi acumulând până în prezent 10 ani de experienţă în învăţămȃntul romȃnesc.

Sunt licenţiată a Facultăţii de Compoziție, Muzicologie și Pedagogie muzicală din cadrul Universităţii Nationale de Muzica București, secţia Pedagogie muzicală, precum şi a masteratului în Stilistică Dirijorală – Dirijat Cor Academic.

Am absolvit modulul psiho-pedagogic din cadrul Facultaţii de Pedagogie Muzicală si am participat la cursul IB “Making the PYP Happen”. În anul 2009, am înfiinţat primul concurs pentru pian adresat elevilor care studiază pianul în particular.

Am lucrat cu copii de vârste diferite, începând de la 3 până la 16 ani, predând pian, cor sau educaţie muzicală în diverse şcoli sau grădiniţe particulare din Bucureşti. Împreună am obţinut rezultate deosebite la concursurile şi festivalurile de specialitate, unde am avut satisfacţia să-i văd atraşi de lumea fascinantă a muzicii.

M-am alăturat echipei de profesori din LLI Academy pentru că aici mă simt ca acasă. Consider că fac parte dintr-o echipă cu oameni minunaţi, profesionişti, care se adresează întotdeauna cu bunăvoinţă, răbdare, prietenie, responsabilitate şi respect.

Preocuparea mea principală o reprezintă conceperea orelor într-o manieră care să ofere copiilor posibilitatea să experimenteze şi să exploreze muzica, dobândind treptat cunostinţele fundamentale despre muzică.

Consider că prin muzică pot dezvolta o nouă latură a fiecărui copil; muzica poate transmite o varietate infinită de emoţii subtile şi primitive. Este limbajul universal al emoţiilor umane, de a exprima ce este de neexprimat prin cuvinte.

Totodată, cu ajutorul muzicii, formez și dezvolt în fiecare elev deschidere, receptivitate, atenție distributivă, memorie, capacitatea de a distinge şi de a aprecia valorile artistice.

 

TOP