Raluca BACINSCHI-STRATULAT

Raluca BACINSCHI-STRATULAT

Profesor Arte Plastice

“Geniul înseamnă 1% inspiraţie şi 99%  transpiraţie” – Thomas Edison

Arhitectă la începutul celor 99%. Optimistă convinsă, descopăr în orice problemă cel puţin o oportunitate.  Am început să predau încă din anul 2 de facultate, când un coleg m-a rugat să rămân peste program să îi explic materia.

La scurt timp, aveam propria mea clasă în facultate, un fel de after-college. Cu experienţa câştigată în cei 6 ani de facultate, am început să le predau elevilor de liceu, pregătindu-i pentru admitere şi, îmi place să cred, pentru mai mult de atât. Ulterior, am dezvoltat şi alte cursuri, ajungând să predau copiilor de la 3 la 50 de ani.

Şi ăsta ar fi synopsis-ul găsirii vocaţiei, sau ikigai-ului meu. Care cu siguranţă este şi va fi educaţia, în sensul ei etimologic originar, şi anume “a scoate” cu dublu sens – a scoate calităţile elevului în evidenţă şi a elimina pe cât posibil defectele.

Principalul obiectiv în LLI Academy este să le reamintesc elevilor de magica întrebare ”De ce?” pe care o puneau în mod obsesiv când erau mici şi să le reconfirm că învăţatul poate fi distractiv.

De ce prin intermediul artelor şi al educaţiei tehnologice? Deoarece respir, consum şi trăiesc prin tot ce e frumos.

TOP