Marcel BARTIC

Marcel Bartic

Marcel BARTIC

Profesor Istorie

Cei peste 16 ani de experiență în învățământul românesc de stat și particular mi-au definit un profil de cadru didactic ambițios, creativ și deschis către nou. Sunt, din 2003, licențiat al Facultății de Istorie din cadrul Universității “Al. I. Cuza” din Iași  și absolvent al unui program de masterat din cadrul aceleiași instituții finalizat în 2005. Școala ieșeană de istorie m-a influențat în mod deosebit și m-a însoțit pe parcursul formării mele profesionale, imprimând rigoare și exigență viziunii mele asupra educației.

Am predat istorie și cultură civică elevilor din toate segmentele învățământului preuniversitar. Pe lângă rezultatele obținute la concursuri și olimpiade care m-au adus până în rândurile lotului național, mi-am dorit și am avut satisfacția să văd cum aceste discipline formează mentalități și atitudini menite să evidențieze caractere legate cosubstanțial de un set de valori precum onestitatea, deschiderea spre nou și gândirea critică.

M-am implicat în multe proiecte de parteneriat cu școli din țară, atât ca organizator, cât și ca participant activ în schimburi de experiență sau în promovarea inovației în educația din România. Am participat la numeroase cursuri de formare didactică și managerială și sunt certificat atât național cât și internațional.

Am considerat important să concretizez ideea că responsabilitatea profesorului de istorie nu se oprește la catedră, ci merge în viața reală, în viața socială, acolo unde este nevoie de atitudini pro active. Din acest motiv am pus bazele Asociației Artceva România, un ONG cu preocupări în zona educației.

De când m-am alăturat echipei LLI Academy, am avut satisfacția să mă integrez într-o echipă de oameni cu o motivație și pasiune deosebită pentru educație. Am preluat responsabilitățile catedrei de istorie, precum și funcția de Director, și am avut bucuria să văd cum crește în mâinile noastre un proiect de școală ieșit din tiparele obișnuite ale învățământului românesc.

Mi-am canalizat toată energia ca, în anii ce vin, să contribui la obținerea acreditării școlii noastre de către Organizația Bacalaureatului Internațional și să construiesc din școala noastră un model educațional care să contribuie la restartarea sistemului educațional românesc.

Am convingerea că schimbarea nu poate veni decât de la noi. Astfel, pentru a-i educa pe alții, va trebui să învățăm cum să ne schimbăm pe noi înșine. Iar școala este locul perfect pentru acest lucru.

TOP