Mădălina DEACONU

Mădălina DEACONU

Profesor Matematică

Mereu m-am întrebat: de ce îmi place matematica? Probabil datorită acelui sentiment minunat care apare atunci când rezolv o problemă care cu câteva minute în urmă îmi părea foarte dificil de soluţionat sau altfel spus, imposibilul devine posibil.

Matematica nu se poate face decât cu dăruire şi multă implicare. Este un joc al minţii, un joc frumos pentru că nu câştigi întodeauna, fiind astfel mereu o provocare.

Cum a început totul? Ca un joc, ca o poveste… Pasiunea pentru matematică mi-a fost insuflată de doamna profesoară din ciclul gimnazial. Lecţiile ei erau de o desăvârşită artă a pedagogiei. La începutul fiecărei ore, ea recapitula ideile principale ale lecţiei anterioare, lecţia predată era completă şi se încheia cu o privire generală, expunerea era logică, clară, precisă, un stil foarte îngrijit fără să se folosească de nicio notiţă, rezultatele importante erau subliniate prin variaţia intonaţiei.

Odată ce mi-am descoperit această pasiune am urmat cursurile facultății de matematică-informatică de la Universitatea din Pitești. După absolvire am continuat pregătirea urmând un master în matematică.

Am ales să devin profesoară deoarece întotdeauna mi-au plăcut copiii, lucru care m-a determinat să lucrez cu ei, să întru în lumea lor. Sunt genul acela de profesor care atunci când îmi desfășor activitatea, captez toată atenția, fac cursul să fie la nivel de înţelegere pentru toți, pun suflet, te conving cu fiecare detaliu astfel încât lecția te cucerește, te determin să mă urmăreşti cu viu interes de la început până la sfârşit şi să pleci cu lecţia învăţată. Ca disciplină, oricâte probleme ai face, apar altele și altele și niciodată nu le vei putea rezolva pe toate, te pune în încercare. Niciodată nu ai voie “să te culci pe o ureche” și niciodată nu poți spune că știi totul în matematică.

Prin urmare, “Campion”= Pix+Foaie !!!

TOP