Ionut CAPENEATA

Ionut CAPENEATA

Profesor Limba Engleza

Predau limba engleză și limba franceză de cinci ani și sunt absolvent al Facultății de Litere și Științe din cadrul Universității de Petrol și Gaze din Ploiești, specializarea Limba și literatura Engleză – Limba și literatura Franceză. Lucrarea de masterat, realizat în cadrul aceleiași facultăți, despre Concepte și strategii de comunicare interculturală a fost doar un pas spre doctoratul în Filologie – Lingvistică teoretică și aplicată derulat la Facultatea de Litere din cadrul Universității Transilvania din Brașov.

Sunt absolvent al Modulelor I și II ale Departamentului de pregătire a personalului didactic al Universității de Petrol și Gaze din Ploiești iar din 2016, dețin statutul de profesor calificat în învățământul din Marea Britanie (Qualified Teacher Status).

Încă de la începutul carierei, mi-am dorit schimbarea de paradigmă în educație, așa că am coordonat proiecte de cercetare didactică privind integrarea noilor instrumente media în educație, TIC în didactica limbilor moderne și CLIL, concentrându-mă pe dezvoltarea motivației elevilor.

Am participat la revizuirea programei școlare pentru limba franceză în cadrul proiectului “Laboratorul de educație media”, proiect ce își propune dezvoltarea competențelor de media literacy în rândul elevilor de liceu, dar și evaluator DELF pentru Institutul Francez din București și translator voluntar pentru TED.

Am publicat mai multe articole în reviste și volume de specialitate din țară și din străinătate, printre care: Facebook in Foreign Languages Teaching: a Tool to Improve Communication Competences, The Blog in the French Class: Higher  Motivation and Improved Competences, Facing Up to the Final Exam: A Facebook-based Optional Course to Improve Students’ Communication Competences, Socrative: Apps for Increased Motivation and Improved Competences, Comunicarea Interculturală: O abordare CLIL în predarea limbii engleze, publicate de edituri de prestigiu, precum Webster și Editura Institutului de Științe ale Educației, dar și o carte în domeniul lingvisticii – Interactions Verbales en Contexte Didactique și am participat la conferințe și colocvii internaționale în domeniul limbilor străine și al didacticii acestora.

Mă alătur proiectului educațional LLI Academy cu toată deschiderea și încrederea în obținerea unor performanțe cel puțin la fel de bune precum cele obținute până acum.

 

TOP