Germina ENACHE

Germina ENACHE

Profesor Istorie

O lecție despre “Război Rece” din gimnaziu m-a determinat să mă îndrăgostesc de istorie, de atunci am știut că scopul meu este să învăț istorie și să transmit mai departe atât informațiile cât și pasiunea. Mă fascinează să vorbesc despre trecut și sunt mândră de fiecare dată când oamenii mă ascultă cu interes.

Am absolvit Facultatea de Istorie din cadrul Universității București în 2015, lucru care mi-a întărit convingerea și m-a făcut să conștientizez că pe lângă un bagaj solid de informații, istoria îți oferă și capacitatea de a gândi analitic, îți dezvoltă creativitatea și abilitățile de comunicare.

Pasiunea pentru istorie am împletit-o cu pasiunea pentru educație, având oportunitatea în anii de studiu să redactez articole de presă pe această temă. Analizând principalele probleme ale sistemului am înțeles că o societate sănătosă se clădește având la bază o educație solidă, misiunea unui profesor fiind astfel fundamentală.

Pentru mine a fi profesor semnifică onoarea, dar în același timp și datoria de a forma generațiile de mâine. Mă caracterizează sensibilitatea și implicarea, consider că lucrurile mărețe se construiesc punând suflet în tot ce ne înconjoară. LLI Academy reprezintă pentru mine șansa de a lucra într-o echipa de profesioniști, șansa de a învăța în fiecare zi ceva nou, atât de la colegi cât și de la elevi.

TOP