Daniela STOICA

Daniela STOICA

Profesor TIC

“A fi dascăl nu reprezintă o meserie, ci o vocație”. Acest motto m-a călăuzit de-a lungul celor peste 13 ani de experiență în predarea informaticii.

Una din primele mele pasiuni a fost matematica, iar dorința de a fi profesor a fost înrădăcinată în copilărie; în plus, profesorul meu de matematică din liceu și-a pus definitiv amprenta asupra mea, fiind un model pentru mine și sprijinindu-mi aspirațiile pentru a deveni dascăl. Astfel, între anii 1996-2000 am urmat cursurile Facultății de Matematică, Universitatea București.

Aici am descoperit însă adevărata pasiune: calculatorul. Mi s-a părut fascinant! Am simțit că aceasta este chemarea mea, să descopăr minunantul univers al lui și să îl prezint mai departe celorlalți. În cadrul facultății am optat pentru specializarea informatică și am susținut licența în anul 2000.

Absolvirea facultății a fost doar un pas către activități complementare: cursuri de perfecționare, diverse comisii de specialitate și pentru mai mult de 5 ani, coordonator și tehnoredactor la diverse reviste școlare cu care am obținut premii.

Experiența acumulată la catedră dar și numeroase cursuri de formare și perfecțonare m-au modelat ca profesor. Am fost informatician în comisii de Testare Națională și admitere în liceu, am urmat Curs de formare AEL (2006, Siveco România), Curs de Linux și Rețele de calculatoare (2006, Forte Business Services), Curs de Consiliere și Orientare Școlară (2007, CCD), formator de IT la SC Mediforma SRL (2007, pregătire profesională adulți), Tehnoredactor la revista Jurnalul Elevilor (2007, locul III la concursul de Reviste și ziare școlare), Tehoredactor la revista Zoom (2008-2011, articole publicate în revistă Tips & Tricks IT), IB Online Teacher Training Workshop MYP- Objectives and Assessment (2008), Implementare MYP în școală (2008, Eanna O’ Boyle), Evaluator informatică la bacalaureat (2011), Curs de parenting (2013, Florian Colceag), Coordonator și tehnoredactor Revista Cool School (2012-2017 locul I la concursul de Ziare și Reviste Școlare) și articole publicate pe site, etc.

În toți anii de învățământ am fost un autodidact responsabil, am acumulat cunoștințe în domeniul IT și le-am împărtășit mai departe copiilor. Schimbul de informații a fost reciproc pentru că ei reprezintă o sursă permanentă de inspirație pentru mine. Tehnologia avansează foarte rapid, este un domeniu mereu în schimbare, ceea ce înseamnă că întotdeauna există resurse și lucruri noi de descoperit iar eu am ales să fac acest lucru alături de elevii mei.

La LLI Academy am venit cu dorința de a le împărtăși elevilor cunoștințele, dar mai ales entuziasmul meu, pentru a-i spijini în aflarea tainelor calculatorului  și a le oferi șansa să își descopere adevărata vocație.

TOP