Consuela DINITA

Consuela DINITA

Profesor Arte Plastice

Activitatea mea alături de copii a început încă din timpul facultăţii, întâi implicându-mă în acţiuni de voluntariat unde am susţinut sedinţe de terapie prin artă pentru copiii cu autism, în Centrul Învingem Autismul, apoi ocupând postul de coordonator şi instructor în tabere de creaţie. În acelaşi timp, am început să susţin în şcoli numeroase ateliere cu tematică artistică şi alte activităţi extraşcolare pentru copiii cu vârte cuprinse între 6 şi 18 ani.

Pregătirea profesională a constat în absolvirea masterului în cadrul Facultăţii de Arte Plastice, Bucureşti, secţia pictură şi a licenţei în cadrul Departamentului pentru Pregătirea Personalului Didactic.

Pentru mine este o bucurie sa mă alătur echipei de profesori şcolii LLIAcademy şi să constat că activităţile desfăşurate aici sunt orientate exclusiv către elev, încurajându-l, ajutându-l şi pregătindu-l pentru a urma orice instituţie naţională sau internaţională dorită. Aici ştiu că voi avea libertatea de a-i implica pe elevi în cele mai creative, inspiraţionale şi captivante activităţi artistice.

În laboratorul de arte atenţia va fi centrată pe elev. Această acţiune cere dascălului să-şi schimbe statutul de personaj principal, în personaj secundar, devenind astfel un ghid. Aceasta tehnică deschide multe oportunităţi nu doar de a preda eficient, dar şi de a antrena, mentora, hrăni şi inspira capacitatea intelectuală a elevului. Poate suna bizară aceasta alegere pentru că,   eliminându-te din centru atenţiei pare că devii mai putin important, dar paradoxal, în realitate devii un ajutor important pentru elev.

Rolul meu de profesor pentru arte plastice în această instituţie, va fi acela de a le oferi elevilor educaţie ce are la bază studiul Esteticii, aprecierea Artelor Frumoase şi încurajarea acestora de a-şi exprima şi susţine liber concepte şi principiile din punct de vedere artistic prin maniere proprii.

 

TOP